Helsinki Figyelő

A miniszterelnök szerint a határ érvényes úti okmányok nélküli átlépésével a menedékkérő bűncselekményt követ el. Ez nem igaz. A kormány minden eszközzel távoltartaná a menedékkérőket - propagandával, pánikkeltéssel, vasfüggönnyel, jogsértéssel, embertelenséggel, hazudozással. Az üldözöttnek meg kell maradjon a joga ahhoz, hogy menedékjogot kérjen és kérelmét fair eljárásban bírálják el. A térítéken lévő törvénymódosítások éppen ezt akarják megakadályozni.

helsinki_bevandorlo_tabla_07.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinkifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr477604038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatos Bambi 2015.07.07. 12:17:08

@manager2008:

" De egyszerűbb lenne ha nem lenne lefékezve. Ő nem ide akar jönni egy táborba, egy férőhelyre 3-4 embert bezsúfolva."

Aki az életét menti, annak nem mindegy, hogy hol kap papírokat, amivel később ott vállalhat munkát, ahol akar?

A legális utat azok kerülik meg, akik tudják, hogy NEM kaphatnak letelepedésre jogosító papírokat, mert nem menekültek, hanem gazdasági migránsok.

Csatos Bambi 2015.07.07. 12:19:33

@Tudományos libsizmus:

". Budapest már most tele van niggerrel. Egyáltalán nem tűnnek életveszély elől menekült szerencsétleneknek. Okostelcsi, divatos öltözék, békésen piálgatnak."

Igen, a legjobb kampány saját maguk ellen az, amikor és ahogyan megmutatják magukat :)

Csatos Bambi 2015.07.07. 12:22:08

@Brix:

"a szélsőséges iszlám "

Olyan NINCS, hogy szélsőséges iszlám.

Ez egy cionista propaganda.

Az arab terrorszervezeteknek nem az iszlámhoz van közük, hanem Izraelhez meg az USA-hoz.

Csatos Bambi 2015.07.07. 12:24:46

@Tudományos libsizmus:

"Ez az egész eszement őrület a libsik jellegzetes "itt és most" észjárására vezethető vissza. "

Ezért tudják őket a cionisták kéziszerszámként használni - hiszen olyan egyszerűek, mint egy kalapács.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 12:26:04

@Jemann:

"Azt azért nem értem, hogy ennyi ellenszenv után még miért erőlködik ennyire a Helsinki Bizottság."

Ugyan miért? Hát mert ezért kapják a fizetésüket - valahonnan. :D Akár a saját anyukat is eladnák a Soros-féle alamizsnáért. A gyerekeik jövőjét már így is kockáztatják.

@Tudományos libsizmus:

"Vajon akkor is ilyen vehemensen védenétek a "menekülteket", ha esetleg erdélyi, kárpátaljai, stb. magyarok lennének? Fogas kérdés."

Dehogy fogas kérdés, tudjuk, mi volt a véleményuk a 23 millió románról.

Csatos Bambi 2015.07.07. 12:28:45

@manager2008:

"Ki lesz az aki nekiáll itt harcolni, és ki ellen. Te majd lemész délre és halomra lövöd a nőket és gyerekeket? Te harcképes vagy?"

Magyarországon a 30-32 év feletti férfiak gyakorlatilag harcképesek, hiszen voltak sorozáson, és a 2002-2003 előtt sorozottak kiképzést is kaptak. (2004-ben soroztak utoljára)

Ez egy olyan tudás, amit egy egyhónapos tréninggel simán fel lehet frissíteni.

Nem kellene kötelező behívás sem, bőven elég lenne, ha azokat engednék, hogy megvédjék a hazájukat, akik önként jelentkeznének a feladatra.

Csatos Bambi 2015.07.07. 12:50:28

@Sir Galahad:

"Ehhez képest ennyit szerintem el lehet viselni - aki nem tud, menjen vissza és lövesse le magát"

Esetleg harcolhatna is, hogy a SAJÁT hazája élhető legyen. Hiszen életerős, fiatal, hadra fogható férfiak "menekülnek" ide.

Tudományos libsizmus 2015.07.07. 12:51:50

Az egyik diktatúrából miért pont egy másik diktatúrába menekülnek? Valamelyik libsi választ tudna erre adni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 12:52:21

@Csatos Bambi:

"A kiskedvenceid 95%-a fiatal, életerős férfi."

Akik - amint akárhogyan, de befogadták őket - azonnal hozzák a családjukat is, a fél tucat gyerekkel, akik mellé további fél tucatot már itt gyártanának le. Lyó kis segíjkéért.

Csatos Bambi 2015.07.07. 12:53:48

@monddazigazatmar:

"Nekem Saul fia nem jön be, meg a szabadkai zsinagógafelújítás. Ki fog kártalanítani?"

Tényleg, a szabadkai zsinagóga felújításához miért is kell a magyar adófizetők másfél milliárdocskája? :DDD

Csatos Bambi 2015.07.07. 12:59:30

@manager2008:

"Jogilag sajnos nincs igazad, mert a menekülőnek nem kell határállomást keresgélni és sétálni sok kilométert amikor éppen szomjan hal."

Mutasd meg azt a paragrafust, ahová ez így le van írva.

presshelsinki 2015.07.07. 13:03:38

@Csatos Bambi: 1989. évi 15. tvr. 31. Cikk (a genfi egyezmény kihirdető magyar jogszabály:

A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek

1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.

Csatos Bambi 2015.07.07. 13:11:03

@presshelsinki:

"azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek"

Na látod.

Magyarországra nem KÖZVETLENÜL olyan területről érkeznek, ahol az életük veszélyben volt.

Úgyhogy:

- a zöld határon korzózás jogellenes
- a büntetés járhat érte, ha a magyarok úgy döntenek
- a kijelölt határátkelőket használni meg a kötelességük, ha be akarnak lépni

Rwindx 2015.07.07. 13:11:12

A poszter egyszerűen hülye, hogy miért, fentebb kifejtették többen is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 13:13:05

@presshelsinki:

"akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt"

Nem KÖZVETLENÜL olyan országból érkeznek.

"feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál"

NEM jelentkeznek a hatóságoknál, Ha ez lenne a céljuk, akkor a normál határátkelő-helyeken lépnének be az országba. De NEM ezt teszik, hanem, embercsempészekkel tovább vitetik/vitetnék magukat Nyugat-Európába.

Vagyis a kedvenceitek az éltalad felsorolt két feltétel EGYIKÉT SEM teljesítik.

Csatos Bambi 2015.07.07. 13:16:24

@Sir Galahad:

"a magánvagyonukból megtérítik mindazokat a károkat, amiket a kerítés felhúzása előtt okoztak az illegális migránsok"

Igen, a libsik ezt valahogy mindig elfelejtik, hogy a kiskedvenceik MAGÁNTERÜLETEK során gyalogolnak keresztül, komoly károkat okozva ezzel az ott gazdálkodó magyar embereknek.

A tanyafoglalókról, a belterületeken erőszakosan a kertekbe, sőt LAKÁSOKBA behatoló, és ott követelőző "menekültekről" nem is beszélve.

presshelsinki 2015.07.07. 13:18:41

@Tudományos libsizmus: Igen, a Helsinki Bizottság 1989-es megalakítása óta kiáll a hazánkba menekülő magyar nemezetiségűek mellett is. Tette ezt már akkor is, amikor a magyar kormányoknak az volt a "nemzetstratégiája", hogy a határon túli magyarok maradjanak csak a szülőföldjükön. Kiálltunk az erdélyi magyar menekültek meg a vajdasági magyar menekültek mellett. Például szolgálatmegtagadók ügyében jártunk el, akiket a kormány vissza akart zsuppolni Kis-Jugoszláviába. Vagy azoknak az ügyében, akiknek bár hosszú évek óta éltek itt, ottani kapcsolataik felszámolódtak, mégis megszüntették a menedékes státuszukat. Sok éven át tömegével voltak magyar nemzetiségű ügyfeleink vagy külföldi családtagjaik, akiket idegenrendészeti és menekültügyi eljárásban képviseltünk.

presshelsinki 2015.07.07. 13:23:25

@Csatos Bambi: Sem Irán, sem Törökország, sem Görögország, sem Macedónia, sem Szerbia nem számít biztonságos országnak a menedékkérők számára. Ha ezen az útvonalon halad, Magyarország az első olyan hely, ami menekültügyi szempontból az első biztonságos országnak számít.

presshelsinki 2015.07.07. 13:25:26

@Trompf: Nem a linkkel volt baj, te is tudod.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 13:28:53

@presshelsinki:

És mikor fogtok kiállni amellett, hogy tovább mehessenek a bevándorlók Ausztriába, Svájcba vagy a Franciákhoz ?

Mikor fogjátok elítélni az EU-n belüli határlezárást amit Svájc, Ausztria, és Francia O. foganasított Olaszország irányába ?

Mert lássuk be az megoldhatatlan krízis helyzetet teremt, ha rákényszerítik az Olaszokra, és Maygarországra az illegális bevondorlók napi 600-800, évi 200.000 fő befogadását, viszont EU-n belül lezárják elöttük a határt.

5 év alatt az ország 1/10-e lesz bevándorló.
Értem, hogy ti ezt akarjátok, valamilyen rejtélyes okból, de fogadd kérlek el, hogy a magyarok többsége ezt rohadtul nem szeretné!

manager2008 2015.07.07. 13:29:23

Összefoglalva a vita lényegét, az országon belül is sok sok kerítést kell építeni. legyen külön zóna a vallás, származás, nemzetiség, szexuális beállítottság, pártállás, kor, és még egy tucat szempontból, pld lakópark, szórakozás stb. Legyen egy közös zóna ahová mindenki bemehet ha akar. Kiss gond van, hogy így nem lehet dolgozni sem, és az adott területeken pld egy falu, nincs munkaerő még favágásra sem, de majd megoldja pártunk és kormányunk. A lényeges még hogy legyen mindenhol szoborpark, zászló és induló, meg menetdal verseny. Az őrtornyokból mindenki lövöldözhet arra aki kint van. Minek jött oda. Mintha láttam volna már ilyen filmet (tényleg). A címére nem emlékszem. De Észak Korea pld jó minta lenne. ja , ott éhen halnak néha, de csak a kis köcsögök, a főnökök nem. Egy szappanopera CD-ért már kivégeznek. De szép is lenne ott élni. Na ott van kerítés is, tehát aki odavágyik megtanulja a főnököt dicsőíteni és máris boldog lehet. Aki meg azt hiszi hogy ő magyar hozzon magáról egy vizsgálati eredményt, mert keseredjetek el, a népesség 70%-a török génekkel van telepakolva :) Mert erre jártak a fiúk anno és gyorsabban futottak mint a nagymamád :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 13:31:09

@presshelsinki:

Sem Iránban, sem Törökországban, sem Görögországban, sem Macedóniában, sem Szerbiában nincs háború, és senki nem fenyegeti a "menekültek" életét.

Esetleg egymás életét fenyegethetik, ha az otthoni harcaikat ide is magukkal hozzák, lásd Debrecen példáját.

Csatos Bambi 2015.07.07. 13:31:42

@presshelsinki:

Ki szerint nem? Szerintetek nem ? :DDD

Mindenem kivan már attól, hogy a hazaáruló oldal szerint se Törökország, se Görögország, se Szerbia, se Macedónia, se Bulgária nem biztonságos, ha a MIGRÁNSOKRÓL van szó.

De ugyanezek a hazaárulók rögtön biztonságban érzik magukat ezekben az országokban, ha nyaralni, meg vásárolni kell oda menni :DDD

Akkor minek jártok oda nyaralgatni, meg bevásárolgatni, ha VESZÉLYBEN van ott a szabadságotok, sőt, az életetek?

Enynire nem lehettek hülyék, hogy azt képzelitek, el lehet hitetni az emberekkel, hogy

- két uniós tagállamban, Görögországban és Bulgáriában
- valamint három uniós tagságra aspiráló államban, Törökországban, Szerbiában és Macedóniában

veszélyben lenne bárkinek is az élete :D

manager2008 2015.07.07. 13:33:22

@Trompf: Ez olyan mint a rendszeres nemi erőszak, eleinte nem szereted később már hiányzik :) :)

Csatos Bambi 2015.07.07. 13:34:10

@presshelsinki:

"Ha ezen az útvonalon halad, Magyarország az első olyan hely, ami menekültügyi szempontból az első biztonságos országnak számít."

Ami jó és biztonságos turisták millióinak, azt nyugodtan lehet biztonságosnak venni a menekültek számára is.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 13:35:35

@Csatos Bambi:

Az évi 200.000 illegális bevándorló egyértelműen romba dönti rövid úton a gazdaságot, és feloldhatatan szociális, társadalmi, és közigazgatási krízist okoz.

Aki ezt pártolja, annak az ország tönkretétele egyértelműen a célja.

Egész egyszerűen le kell szarni ezeket, mert hazánk pusztulásáért dolgoznak, és örülni a kerítésnek.
Örülni hogy nem a ballibek vannak hatalmon.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 13:37:41

@manager2008:
Ha nem haragszol, én inkább meggátolom mind a saját mind az országom megerőszakolását, élvezze is bárki az aktust, pl te is, akármennyire !

presshelsinki 2015.07.07. 13:38:58

@Trompf: Ezt azért ne játsszuk, hogy valamire tisztességgel válaszolok, aztán jönnek az újabb egyre elrugaszkodottabb kérések. Miért nem oldjuk meg Európa migrációs problémáit? Miért nem szorgalmazzuk a népek, vallások békés egymás mellett élését vagy a világbékét? Mi egy Magyarországon működő jogvédő szervezet, korlátozott lehetőséggel, a mandátumunk ide szól. Pontos ismereteink is leginkább az itteni dolgokról vannak. Mi szolidárisak vagyunk az olaszokkal, és mi (ellentétben a kormányunkkal) európai megoldást szorgalmazunk, már csak azért is, mert ez segíthetne Magyarországnak is.

konrada 2015.07.07. 13:38:59

@Csatos Bambi:
A legszebb az egészben, hogy ugyanazok szerint biztonságos ez az ország, akik a világba azt kiabálják ki egyébként, hogy ez nem biztonságos ország...

...hogy ezt ki érti?

Csatos Bambi 2015.07.07. 13:39:48

@presshelsinki:

"Sem Irán, sem Törökország, sem Görögország, sem Macedónia, sem Szerbia nem számít biztonságos országnak a menedékkérők számára."

1. Magyarország NEM határos se Törökországgal, se Iránnal, se Macedóniával, se Görögországgal.

2. Így LEHETETLEN, hogy valaki a magyar-görög, a magyar-török, a magyar-macedón, vagy a magyar-iráni ZÖLD határon átrohanva mentse az életét.

3. Szerbia pedig biztonságos ország. Senkinek nem kell onnan a zöld határon át rohanva a puszta életéért futni. (Irán kivételével a többi felsorolt ország is biztonságos.)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.07. 13:40:21

@Trompf: Na, fél év után megtaláltad ennek a nicknévnek a jelszavát is? Most a Batyu, meg a Bloggergéza nicknév pihen?

Muhaha.

manager2008 2015.07.07. 13:40:49

@Csatos Bambi: Ezt tényleg rosszul tudod. Volt alkalmam szakmai utakon járni ezeknél. A vendéglátók mindenhová kísértek minket megfelelő tűzerővel. , mert nincs igazán biztonság. Egyszer 500 métere volt a szálló és gyalog akartunk haza sétálni vacsora után, szép este volt de nem engedték és autóval vittek vissza. Kérdeztük miért, azt mondták mert nem biztonságos. Ez nem azt jelenti hogy statisztikailag sok eset van, különösen üdülő területen (ott annyi a rendőr mint a homok), de azért belső Törökországban lehet hogy el fogsz egy kicsit veszni. Ha az nem nagy ügy hogy kirabolnak vagy eladnak rabszolgának, akkor semmi gond.

konrada 2015.07.07. 13:41:00

@presshelsinki:
Jól teszitek.
...csak a kormány ezt nem teheti meg, mert őket azért választották meg, hogy tegyenek is valamit, ne csak szorgalmazzanak...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 13:42:21

@presshelsinki:

Nincs itt elrugaszkodás kérem.

Jön nap 600-800 bevándorló most. Ez évi 200.000 embert jelent.
5 év alatt 1/10 Magyarországnyit.

Ez a jelen.

Ha szerinted mindet be kell engedni, és jópofát vágni ahoz, hogy az összes Európai szomszédunk lezárja elöttük a határt, akkor azok az illegális bevándorlók ittrekednek, és abba az ország meglehetősen egyértelműen, és meglehetősen gyorsan belerokkan.

Ezt éppeszű ember nem akarhatja.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 13:43:39

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat:

Hali ..
Trackers vagyok, ha érdekel..
Csak kicenzúrázott a ballib tolerancia..
Más nickem nincs-

presshelsinki 2015.07.07. 13:51:10

@Csatos Bambi: "ami jó a turistáknak". Ja, nem is tudtam, hogy jó a turistának, ha kizsebelik a rendőrök, ha csak embercsempészekkel, bujkálva kell közlekednie, ha börtönbe zárják, mert menedéket kér. Tán beláthatnád, hogy a turista és a menedékkérő nincsen ugyanabban a helyzetben, sőt alapvetően más helyzetben van. Az előbbinek többnyire van otthona és pénze, utóbbinek meg ha otthona volt is, jobb, ha elmenkül onnan. Ha tényleg érdekel a balkáni menekültügyi helyzet, ma jött ki az Amnesty International jelentése, abban sok érdekeset olvashatsz: www.amnesty.org/en/latest/news/2015/07/balkans-refugees-and-migrants-beaten-by-police/ A magyar változat is biztosan felkerül az AI itteni honlapjára: www.amnesty.hu/

manager2008 2015.07.07. 13:54:39

"Szombat este részeg, szkinhed-külsejű fiatalok érkeztek félmeztelenül, sörösüvegekkel, a hat-hét fiatal különböző sértéseket vágott a menekültek és az aktivisták fejéhez, mint "Takarodjatok haza!". Végül a rendőrök tettek rendet. De volt stírölés és fényképezés is. Az egyik jelen lévő aktivista szerint egyre durvulnak az incidensek, és "amíg a rendőrök ugyanannyian vannak, mint a Betyárseregesek, addig nincs baj", csak kérdés, ez mindig így lesz-e." Ez lenne a megoldás? Aztán összeverekednek és lesz pár halott ("Hős") és később el lehet mondani hogy "ott voltam" mint valami focimeccsen.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 13:57:09

@presshelsinki:

Értem..

Mivel a Macedón és Szerb rendőrök ide rugdossák az összes illegális bevándorlót, mitöbb azt hazudják, hogy tőlünk kapnak EU-s vízumot, miközben elszedik a pénzüket, hoznak törvényt, hogy 60-70 napon belül el kell hagyják az országot, azaz magyarul ide zavarják hazőnkba az összes hozzájuk érkező illegális bevándorlót, ezért ott náluk nincsennnek biztonságban, és nekünk kell befogadnunk, mert ők ide kergetik a napi 600-800 illegális bevándsorlót.

Nemcsak befogadnunk kell őket, hanem eltartanunk, és vigyáznunk rájuk nehogy átmenjenek NYugat-Európába, hisz ha át akarnak menni, akkor lezárják szomszédaink a határaikat, ahogyan azt megtették az Olaszok esetén.

Más csak azt áruld el hol lakjon az évi 200.000 bevándorló, és ki tartsa el őket ?
Ki garantálja hogy nem fognak lázongani, lincselni, vagy teszem azt nőket erőszakolni, mint a Skandináv országokban, ahol a nemi erőszakok 4/5-ét muiszlim bevándorlók követik el.

manager2008 2015.07.07. 13:57:18

http://hvg.hu/itthon/20150706_Eladast_tartott_Orban_Viktor_tanacsadoja#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2015.07.07&utm_content=top1&type-id=HvgTopHvg&user-id={@(@)sid}

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 14:02:45

@manager2008:

Fura módon mégis a ballibek hatnak az érzelmekre, miközben a számok arról tanúskodnak, hogy hamarosan belerokkan az ország az illegális bevándorlók letartásába, etetésébe, szállásolásába, beillesztésébe.

"Jön nap 600-800 bevándorló most. Ez évi 200.000 embert jelent.
5 év alatt 1/10 Magyarországnyit.
Ez a jelen."
www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 14:11:17

@Trompf:

"Ha szerinted mindet be kell engedni, és jópofát vágni ahoz, hogy az összes Európai szomszédunk lezárja elöttük a határt"

Te hülye vagy! Ha az európai szomszédaink lezárják a határt, az természetesen rendben van, az törvényes. Ha mi zárjuk le a saját határunkat, az egyértelműen a nemzetközi jog durva megsértése. MIt nem lehet ezen érteni?

presshelsinki 2015.07.07. 14:20:52

@Trompf: "Más csak azt áruld el hol lakjon az évi 200.000 bevándorló, és ki tartsa el őket ?"

1990 óta ad mendékjogot Magyarország, mégis csupán 3000 embernek van nálunk "menekült személyi igazolványa", és még ők se biztos, hogy itt élnek. Ehhez jön még aktuálisan 4-5 ezer menedékkérő, ugyanis a többiek továbbállnak. A 200 ezer bevándorló, menekült országától még nagyon-nagyon messze vagyunk.

"Ki garantálja hogy nem fognak lázongani, lincselni, vagy teszem azt nőket erőszakolni, mint a Skandináv országokban, ahol a nemi erőszakok 4/5-ét muiszlim bevándorlók követik el."

Senki nem garantálhat ilyesmit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 14:21:25

@presshelsinki:

"Mi egy Magyarországon működő jogvédő szervezet"

Az itt élő MAGYAROK jogait a bevándorlók százezreivel szemben mikor kívánjátok védeni? Ja, hogy a magyarok le vannak tojva.

"a mandátumunk ide szól"

Kitől is kaptátok a "mandátumotokat"? Annak a szervezetnek, amelytől kaptátok, miféle joghatósága van Magyarországon?

"Pontos ismereteink is leginkább az itteni dolgokról vannak."

Ha lennének, akkor nem támogatnátok idegenek százezreinek bevándorlását.

"Mi szolidárisak vagyunk az olaszokkal"

A magyarokkal mikor lesztek szolidárisak?

"és mi (ellentétben a kormányunkkal) európai megoldást szorgalmazunk, már csak azért is, mert ez segíthetne Magyarországnak is."

Európai megoldás egyelőre nincs, a belátható jövőben nem is lesz. Éppen ezért Magyarország magára van utalva. A magyar kormánynak a feladata nem a megoldás "szorgalmazása", hanem a megoldás kivitelezése. Micsoda különbség.

A magyar népnek és Magyarországnak a bevándorlók által okozott óriási veszély elhárítására a magyar kormány a magyar néptől kapott felhatalmazást, ha úgy tetszik, mandátumot. Ti nem kaptatok mandátumot a magyar néptől, akitől pedig kaptátok, annak nincs joghatósága Magyarországon.

presshelsinki 2015.07.07. 14:23:09

@Trompf: "Más csak azt áruld el hol lakjon az évi 200.000 bevándorló, és ki tartsa el őket ?"

1990 óta ad mendékjogot Magyarország, mégis csupán 3000 embernek van nálunk "menekült személyi igazolványa", és még ők se biztos, hogy itt élnek. Ehhez jön még aktuálisan 4-5 ezer menedékkérő, ugyanis a többiek továbbállnak. A 200 ezer menekült országától még nagyon-nagyon messze vagyunk.

"Ki garantálja hogy nem fognak lázongani, lincselni, vagy teszem azt nőket erőszakolni, mint a Skandináv országokban, ahol a nemi erőszakok 4/5-ét muiszlim bevándorlók követik el."

Senki nem garantálhat ilyesmit.

KUHULIN 2015.07.07. 14:26:04

@presshelsinki: "A 200 ezer menekült országától még nagyon-nagyon messze vagyunk."
Most kezdődik a tánc. Meg kell védenünk magunkat.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 14:28:54

@presshelsinki:

"Ehhez jön még aktuálisan 4-5 ezer menedékkérő"
Hetente jön ennyi. Beteszem tizedszer is, hátha megnézed egyszer a számszerűsített napi bontást az illegális bevándorlókról:
www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama

"a többiek továbbállnak."
Továbbállnának, az biztos.
Csakhogy az EU-s szomszédaink lezárják a határt, abban a pillnatban ahogyan ezt megpróbálják.
Ahogyan ezt megtette Svájc, Franciaország, és Ausztria is Olaszország iránányában.

Magyarul itt ragad, mind az országban. Ami bizony évi 200.000 magyarul nem beszélő, képzetlen, tömegében muszlim bevándorlót jelent, akiket etetni, szállásolni, és eltartani kell.
Méghozzá az adófizetők pénzéből.

Elhiszem, hogy ti jól megvagytok Soros, és a Norvég pénzekből, de légyszi ne azon dolgozzál, hogyan vegyél ki minnél többet a magyarok zsebéből, és hogyan szabadíthatsz az országra több százezer illegális bevándorlót !

Mert ez nagyon átlátszó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 14:40:13

@Trompf:

"Elhiszem, hogy ti jól megvagytok Soros, és a Norvég pénzekből, de légyszi ne azon dolgozzál, hogyan vegyél ki minnél többet a magyarok zsebéből, és hogyan szabadíthatsz az országra több százezer illegális bevándorlót !"

Na de épp ezért kapja a fizetését, ő pedig böcsületes emberként meg akar dolgozni a pénzéért. Ja, hogy ebbe az ország belerokkan? Az nem érdekli, addigra már egy másik országban okítja majd a népet az idegenekkel szembeni toleranciára.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 14:40:33

@Trompf:

A többieknek néhány információ a Magyar Helsinki Bizottság-ról.

A Magyar Helsinki Bizottság jogvédő szervezet egyik alapítója, 1994-től ügyvezető igazgatója Kőszeg Ferenc.

Az 1990-es országgyűlési választáson pártja Fejér megyei területi listájáról szerzett mandátumot. Az SZDSZ-frakció rendőrségi szóvivője, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja lett. 1991-ben az SZDSZ országos tanácsának elnökségi tagja lett és távozott az ügyvivői testületből.

Magyarul az egykori MSZMP-s ügynök, és egyéb akták egyik fő eltüntetőjét köszönthetjük az SZDSZ utódszervezetének a vezetőjében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 14:42:31

@presshelsinki:

"A 200 ezer menekült országától még nagyon-nagyon messze vagyunk. "

Amint NYugat-Európából elkezdik visszazsuppolni őket ill. lezárják a határaikat, ahogy azt már el is kezdték, a 200 ezres létszámot pillanatok alatt elérjük.

Amint ez bekövetkezik, hamut szórsz a fejedre és bocsánatot kérsz? - Fenét, majd még több toleranciáról kezdesz prédikálni.

presshelsinki 2015.07.07. 14:43:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudod, mandátuma nem csak a választott képviselőknek lehet. A választott megbizatás valóban erősebb legitimitással rendelkezik a köz számára fontos döntéseknél, mint például a szakmaiságon nyugvó. Ezért is van az, hogy a törvényeket nem civil szervezetek, hanem népképviselőkből álló parlamentek alkotják. A civil szervezeteknek másra szól a mandátumuk, felhatalmazásuk, és egyáltalán nem szükségszerű, hogy a társadalom nagy csoportjainak vagy különösen nem a társadalom egészének a véleményét jelenítsék meg. A Helsinki Bizottság civil jogvédő szervezet. Egyik fő területünk a menedékkérők jogvédelme, és ezen az sem változtat, hogy mostanában ez egy felettébb népszerűtlen téma. Ezzel együtt, hidd el, nagyon sok magyar ügyfelünk van, csak őket nem menedékjogi eljárásban képviseljük. Szóval, haza és haladás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 14:45:07

@presshelsinki:

Még mindig nem árultad rel, kitől kaptátok a mandátumotokat. Pedig ezt te hoztad fel korábban.

Csucsundraa 2015.07.07. 14:47:47

@Csatos Bambi: Ott a pont. ... én csak a legkedvesebb forgatókönyv szerint gondolkodtam, hogy tényleg az, aminek vallja magát. ...és még így sem állja meg a helyét az érvelés. ...hát még ha nem is igaz amit mond....

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.07. 14:48:01

@Trompf:

Társelnök:
Kádár András Kristóf, aki Nokiás dobozos BKV-ból pénzt talicskázó Hagyó Miklós egyik ügyvédje..

presshelsinki 2015.07.07. 15:02:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A mandátumát egy civil szervezet a legtöbb esetben saját maga határozza meg. Mondjuk, alapító nyilatkozatban vagy alapszabályban. A mandátum a mi esetünkben azok a jogterületek, témák, amivel foglalkozunk. A Helsinki Bizottság egy kis egyesület, amelynek a közgyűlése dönt a szervezet mandátumáról. Sok civil jogvédő szervezet működik így. Ha a szervezet releváns lérdésekre releváns ad vagy ha szakmailag erős, megbízható, a társadalom számára is legitim lesz tevékenysége.

presshelsinki 2015.07.07. 15:11:35

@Trompf: Ehhez jön még aktuálisan 4-5 ezer menedékkérő"
Hetente jön ennyi. Beteszem tizedszer is, hátha megnézed egyszer a számszerűsített napi bontást az illegális bevándorlókról:
www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama

Kösz, ismerem a számokat. Te meg jó lenne, ha egyszer majd megértenéd, hogy a töredéke marad itt ennek a nagyon nagy számú külföldinek. Tavaly 43 ezren kértek a magyar hatóságoknál menedékjogot, de hatezret sem ért el azoknak a száma, akik itt várták be az eljárás végét. Igen, tudom, Kósa Lajosék meg azt mondják, hogy százezreket fognak ide visszaküldeni. Én ennek nagyon-nagyon kis esélyét látom, de én legalább elismerem, a jövőbe nem látok. Egyelőre százakban és nem tízezrekben mérhető a visszaküldöttek száma, amit azért el lehet viselni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 15:21:21

@presshelsinki:

"Ha a szervezet releváns lérdésekre releváns ad vagy ha szakmailag erős, megbízható, a társadalom számára is legitim lesz tevékenysége."

A működése akkor is legitim - legalábis a szó leggyakoribb értelmezése szerint -, ha szakmailag gyenge és/vagy rossz válaszokat ad - mindaddig, amíg nem sért hatályos törvényt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 15:23:36

@presshelsinki:

Na és mit fogtok tenni, ha valóban tízezreket, százezreket küldenek vissza hozzánk? Ennek ui. egyre nő az esélye, elég figyelni a nyugat-európai államok reakcióit.

Ezt már kérdeztem tőled, de nem méltattál válaszra.

Aranyi Gábor 2015.07.07. 17:00:58

@manager2008: Íme a hatályos Btk. normaszöveg: "Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki félelemkeltés céljából
a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Aki a zaklatást
a) házastársa, volt házastársa, élettársa vagy volt élettársa sérelmére,
b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, illetve
c) hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve
követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." Most küldte át nekem a Hukkk, nem a Hack Peti. Tudod, ELTE-ÁJK. Úgyhogy ideje befognod a globálkufár pofádat, mert nem a jogrendünkkel, de a ...sereg fokosával találkozhatsz egy romkocsma kapujában - percekkel később az egész kerületet katasztrófa sújtotta övezetnek kell majd tekinteni, de ez téged már nem fog zavarni. Síkosító nélküli ungabungát kívánok minden nő- - jó, gondoljunk a pride-os niggerekre is - ÉS minden férfi rokonodnak is a kerítés túlpartján. Ha közelebb jössz, ígérem, nem lövök/beszélek a levegőbe. Oda te fogsz, repülni. És amilyen tehetséges vagy - mert Ti aztán kiaszottul értetek mindenhez, országkifosztástól buziparádé rendezésig utyepah - szárnyak nélkül fogsz repülni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 18:13:26

@Aranyi Gábor:

Nocsak, már az osztrákok is náculnak:

index.hu/kulfold/2015/07/07/az_osztrakok_fele_ujra_hatarellenorzest_akar/

Már nekik is tele van a tökük a "menekültekkel". "Az osztrákok 71 százaléka támogatja az uniós határok, így a szerb-magyar határ jobb védelmét, és 53 százalékuk áll ki az osztrák határszakasz ellenőrzésének újbóli bevezetése mellett"

Nekem egy javaslat tetszik:

"Az osztrák OGM közvélemény-kutató intézet legfrissebb kutatása szerint tízből hat osztrák célravezetőnek tartaná azt is, ha magánszemélyeknek megkönnyítenék a migránsok befogadását"

Ez nálunk is jól jönne, kedves libsi népárulóink megmutathatnák, hogy nemcsak a fizetésükért, hanem őszinte meggyőződésből pátyolgatnák a gazdasági bevándorlókat.

Csatos Bambi 2015.07.07. 18:23:32

@Trompf:

"Aki ezt pártolja, annak az ország tönkretétele egyértelműen a célja."

A terv egyértelmű, és egész Európát érinti:

1. Az elmúlt 30-40 évben azzal, hogy az egykori gyarmatokról érkezőknek nem csak munkavállalási engedélyt adtak, de a letelepedésüket, sőt az állampolgárság megszerzését is támogatták, sikerrel destabilizálták Nyugat-Európát. Az őslakos fehérek félnek a saját hazájukban, nincs már emzetállam, nincs nemzettudat, nincs közös sors, a bevándorlók meg nem érzik magukénak az új hazájukat, sőt, gyűlölik az egykori gyarmatosítóikat.

2. Azzal, hogy a Közép-Európai országokat tudatosan az "olcsó munkaerő" státuszában tartották, milliószámra bírták rá a posztkomcsi blokk munkavállalóit, hogy elhagyják a hazájukat, és az egyébként is szétzüllesztett, gyökértelen nyugati "multikulti" közegbe olvadjanak. A Nyugatra migráló keletiek így nem erősítik az otthoniak "nemzeti" politikáját, és az új "hazájukba" se integrálódnak, mivel a multikulti környezetben nincsenek igazodási pontok.

3. A terv harmadik fázisában pedig Kelet-Európára is ráeresztenék a "multikulti" jegyében a migránsokat, GONOSZ módon arra a hazugságra hivatkozva, hogy pótolni kell az elvándorolt munkaerőt. Látjuk, hogy ez a cél, hogy itt telepedjenek le, hiszen a Nyugat NEM tudja, és nem is akarja befogadni ezt a hullámot. Így - amennyiben a közép-európai kormányok engednek a nyomásnak, az ő országaikat ugyanúgy destabilizálni fogják a bevándorlókkal, ahogy a Nyugatot destabilizálták.

Összegezve:

A terv célja, hogy

1. atomjaira robbantsák az egykori büszke nyugati nemzetállamokat
2. áttolják a keleti munkaerőt nyugatra
3. a keleti munkaerő helyére meg betelepítsék a migránsokat

Így létre tudnak hozni egy olyan "multikulti" katyvaszt, amit senki nem érez a sajátjának, senki számára nincsenek benne igazodási pontok - a massza ahhoz fog igazodni, amit a "tudjukkik" kezén lévő mádiában lát és hall.

Zárásként el kell érni, hogy az őslakos európaiak a keresztény értékek helyett a közösségellenes "liberális" eszméket támogassák.

Az orientációjukat veszített tömegek pedig már könnyen irányíthatók lesznek.

Csatos Bambi 2015.07.07. 18:38:21

@presshelsinki:

"Tán beláthatnád, hogy a turista és a menedékkérő nincsen ugyanabban a helyzetben, sőt alapvetően más helyzetben van."

Egy menekült csak addig menekült, amíg meg nem érkezik a hazájához legközelebbi ELSŐ biztonságos országba.

Ha továbbmegy, akkor már nem menekül, hanem világot lát, vagyis turista.

manager2008 2015.07.07. 19:27:34

@Aranyi Gábor: és mit nem értesz a szövegből te kis butuska. Olvasni tudsz? Elolvasod és csinálod tovább? OK , most rettenetesen félek és ez sokba kerülhet neked. ez a "félelem bére". Mivel a félelmem miatt orvosi kezelésre is szorulok, majd hozok számlát, elég drága az órabére a doki bácsinak összejön egy félmillió kapásból. Aztán kérem hogy a Te elmédet is vizsgálják ki a te költségedre, az kb. 150000 lesz ha olcsón megszámítja a szagértő doktor úr..

De ne félj, elmebetegekkel nem játszok jogi játékokat mert szánalmas lenne. Nem érsz te tíz percet sem , nem lenne öröm hogy beszarva lássalak a bíróságon.
De tudod mit, másold ki amit írtál és menj valami haver jogászhoz és kérj ingyen tanácsot. Aztán mesélj.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 19:32:12

@Csatos Bambi:

Pontosan. Ráadásul az az érv sem állja meg a helyét, hogy pl. Törökországban kirabolják a menekülőket. Az otthoni háborús körülményekhez képest egy egyszerű kirablás veszélye igazán semmiség. Nehogy már a Pentagon biztonságát várja el egy háborús országból érkező "menekült".

manager2008 2015.07.07. 19:37:57

@Csatos Bambi: Ez rabló mese. Azért ne nézd már ennyire okosnak a tudjuk kiket sem. Lószart.
Az rendszert a befektetők mozgásai vezénylik, mert nincs más lehetőség. Ki lenne helyettük? Magától nem működik semmi.
Ha elolvasod Marx bácsi romantikus idealista Tőke könyvét és megérted, akkor rájöhetsz hogy működik a kapitalizmus (ez is valami lenne).
Aktuálisan beszart Európa, és ez kínos. Bármit magyarázol ebbe, az nem számít semmit, attól nem lesz jobb.
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2015/07/07/europa_robbanni_fog_ez_csak_a_kezdet/

Hasonlítsd össze Európát Kínával és rájössz hogy lemaradtunk. Ennyi. A többi már csak döglődés. Nincs munkaerő aki olcsón és fegyelmezetten dolgozik, mert az európai okos de nem szeret monoton munkát végezni. Mindenki viszont nem lehet kreatív munkás aki Ferrarit tervez.. Valakinek szívni is kell, és az Te leszel vagy éhen halsz lazán, esetleg lövöldözhetsz is, de attól mi lenne jobb? Ebbe döglött bele a Szovjetunió is. Nem kreatív, lusta és bunkó oroszokkal meg tatárokkal nem lehet versenyezni a világgal. Háborúzni azt lehet. És?
Game over. Kerítés, meg szírek , lószart sem számít.

Csatos Bambi 2015.07.07. 19:57:15

@manager2008:

"Ha elolvasod Marx bácsi romantikus idealista Tőke könyvét "

Arra a Marx bácsira gondolsz, aki akkora pénzügyi zseni volt, hogy egész életében az Engels nevű dúsgazdag FIÚPAJTÁSA tartotta el? :DDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 19:59:34

Újabb Amnesty International panaszkodás:

index.hu/kulfold/2015/07/07/amnesty_international_jelentes_menekultek/

Részlet:

Egy-másfél napot gyalogoltunk Magyarországig, 20-25 emberrel, mielőtt elkaptak a rendőrök” – mondta egy Irakból menekült jazidi édesanya és a lánya. Ujjlenyomatot vettek tőlük, és levetkőztették őket. „Minket, nőket, egy rendőrnő vetkőztetett le, de az ajtók nyitva voltak. Amikor kértük, hogy csukják be, csak kiabáltak ránk."

Szóval az életükért menekültek Irakból, de zavarta őket, hogy nyitva volt az ajtó. Nem is tudom, ha éna halál elől menekülnék, akkor ez zavarna a legkevésbé.

"Úgy bántak velünk, mint az állatokkal. Tolmács volt, de ügyvéd nem.”

Érdekes. Minek is kell nekik ügyvéd - akit "természetesen" a tolmácshoz hasonlóan a magyar állam fizet? Ha én az életemért menekülök, akkor örülök, ha bárhol befogadnak, és nem ügyvédért kiabálok.

De még érdekesebb jön:

"A márciusban, Magyarországon adott beszámolóból az is kiderült, hogy bűnözőkként kezelték őket a rendőrségen, és börtönnel fenyegettek arra az esetre, ha nem kérnek hivatalosan menedéket, amit – mivel a család Németországba igyekezett – nem akartak kérni. Ebben az esetben jelenleg is Szerbiába toloncolhatók vissza."

Nagyon vicces. Azt még talán presshelsinki is elismeri, hogy valaki csak akkor számít menekültnek, ha menedéket kér. Az illegális határátlépés is csak akkor nem von büntetést maga után, ha az illető menedéket kér, akkor meg minek is panaszkodnak azért, hogy ennek hiányában bűnözőkként kezelték őket?

Persze, Németországba igyekeztek. Annyira féltették az életüket, hogy Németországig meg sem akartak állni. Vagyis a "menekült", aki nem is kér menedéket, jogot formál arra, hogy büntetlenül megsértse Magyarország határát, büntetlenül áthaladjon Magyarország területén, és ügyvédért óbégat, ha közlik vele, hogy ha nem kér menedéket, akkor nem tekinthető menekültnek, akkor viszont a tiltott határátlépés bizony bűncselekmény.

Most komolyan, ti (presshelsinki) ilyeneket védtek?

manager2008 2015.07.07. 20:07:17

@Csatos Bambi: Marx bácsit elismerik mint szakértőt a témában (nyugaton is oktatják) legfeljebb neked csak ez a téma jut eszedbe. Ez fogott meg téged, bár én nem is merem ezt a sztorit, de tök mindegy. Tőlem dakota indián is lehetett és transzszexuális. Nem ezért értékelik. Olvasd el, és ha megérted akkor magasabb osztályba léphetsz.

manager2008 2015.07.07. 20:15:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem kell ide kerítés, kiállsz a határra, hirdeted a nézeteidet és inkább átússzák az Adriát, de nem jönnek ide. :) Egyébként te elolvasod amit írsz?
Most voltam kint a Balaton parton, beszélgettem egy régi ismerőssel, 5 gyereke van (élenjáró magyar anya legalább). Hasonló a véleménye mint a tiéd. Azt kértem most gondolja át hogy vele is ugyan ez történik, mert bejön egy háború mondjuk keletről, áthúzódik az Ukrán konfliktus, harckocsik lövik a városodat és veled is ezt csinálják az osztrákok (sátorban 50 fok van náluk). Jaaa mondta de én más vagyok. Milyen más? Kérdeztem? Az osztrák csendőrnek te is csak egy izzadt, büdös koszos szakadt sokgyerekes menekült lennél akire nincs szükségük és etetni kell. Jaaaaa, hát ez borzasztó tényleg mondta.

Arcade Macho 2015.07.07. 20:18:32

most olvastam a velemenyt hogy azert nem biztonsagos orszag szerbia, mert nem tudjak ellatni rendesen a menekulteket
hat mi se vagyunk biztonsagos orszag akkor
lehet inditani a buszokat Finnorszagba, szerintem a plakatos marhulas utan lehetne osszedobni buszra valot hatha ott tobb szerencsevel jarnak

Arcade Macho 2015.07.07. 20:19:25

@manager2008: "áthúzódik az Ukrán konfliktus"

seggecske, es a NATO az akkor ulni fog olbe tett kezzel ugye?

manager2008 2015.07.07. 20:45:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: index.hu/tech/2014/08/14/a_magyar_titkosszolgalat_siman_lehallgat/ Azért olvasgass te hülye. Tudod a síkosító meg a kurva anyád az más kategória. Majd beszélünk :)

manager2008 2015.07.07. 20:47:49

@Arcade Macho: Most nem azt csinálja? Majd Kovácsné síkosítója miatt kitör a III. VH mi? :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.07. 20:54:14

@manager2008:

Ja, és a sikosító és a kurva anyád ugyanaz. Az anyád egy bárcás kurva, a sikosító meg a szokásos munkaeszköze. Te ne tudnád ezt, aki a saját anyádat meg a lányaidat futtatod?

Persze a strici szó már out, a kurváknak ma menedzserük van. :D

Csatos Bambi 2015.07.07. 21:01:12

@manager2008:

"Ez rabló mese. Azért ne nézd már ennyire okosnak a tudjuk kiket sem. Lószart."

Nyilván ismered John Lenon világhírű dalát, az Imagine-t, 1971-ből.

Miről énekelt már 1971-ben Lennon fülbemászó, elzsongító, agymosó dallamokban? Pontosan arról, ami felé azóta is terelik a "tudjukkik" a világot:

- Imagine there's no heaven, no hell below us = nincs mennyország, nincs pokol (nincs a jónak jutalma, a gonosznak büntetése)

- Imagine all the people living for today = az emberek a mának élnek

- Imagine there's no countries, nothing to kill or die for = nincsenek államok, amiért ölnek, vagy az életüket adják

- And no religion too = nincs vallás

- Imagine no possessions = nincs magántulajdon

- Imagine all the people sharing all the world = az emberek közösen használják a világot = globalizáció

- I hope someday you'll join us = remélem, egy nap csatlakozol hozzánk

Épp csak az maradt ki a bárgyú dalocskából, hogy KIK irányítanák ezt a földi mennyországot.

manager2008 2015.07.07. 22:03:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudod Kovácsné egy úrinő legfeljebb sírva fakad ha feldühítik, ahogy te viselkedsz az csak a meddőhányók környékén fordul elő, ha érted mire gondolok. Ott viszont nem divat az "izmus", - ja azt sem érted. Első generációs értelmiségieknek mindig szocializációs problémái maradnak a felszín alatt :)

manager2008 2015.07.07. 22:04:35

@Csatos Bambi: Ha ők irányítanak, akkor nagy szarban vagy.

aurri 2015.07.07. 23:06:57

@bértrollbosszantó_kovi1970: ne buzizz, te kötsög libsibolsi! :)

Aranyi Gábor 2015.07.07. 23:41:53

@manager2008: Mivel az ELTE-AJK-ra (is) jártam, nincs szükségem jogász segítségére. Neked viszont jól jönne egy agyátültetés. Ha találkozom egy guriga toalettpapírral, majd szólok. Bár lehet, h. annak a sok sz@rnak, amit a fejedben gondolatok helyett tartasz, egy guriga nem is lesz elég. Nekem olyan a pereskedés, mint a pisztrángnak a hegyi patak vize... Annak az Aranyi Istvánnak vagyok a kései leszármazottja, aki Nógrád-Hont-Gömör főispánja, és az ún. jogügyi reform kidolgozója volt Zsigmond király alatt. Ha a pallosjogát tekintem, akkor qrva nagy sza@rban vagy. De hangyányit eltértünk a tárgytól, manegér. Hívom is a macskát, úgyhogy pucolás! "Megértem, nem rajonghat értem minden -egér, de hát én azért vagyok, hogy te ne is legyél!"

Aranyi Gábor 2015.07.07. 23:52:59

@manager2008: Miért nem a kva gazdag arab országokba mennek, miért MEGINT ide rongyolnak buzulmánék? Ja, mert a globálkufárok szerint a cigányság mint biológiai fegyver nem elég hatékony a magyarok ellen, még csak a purgyék 30 %-a cigány. A cigányok általában katolikusok, némelyik akkora arany Szűzmáriát akaszt a nyakába, hogy lépni nem tud tőle... Qvára rábactok, ha itt saria lesz, mert fej nélkül igen körülményes hülye kommenteket írni.

manager2008 2015.07.08. 08:00:33

@Aranyi Gábor: Ezek szerint jó bulik voltak az egyetemen, mert nem sok ragadt rád bár ott tudást nem szerzett még senki, csak az idejét cseszte el. Tudod mi a magyar jogszabály definíciója? "Nem más mint az emberi hülyeség tárgyi bizonyítéka."
Rosszabb coming out nem is jöhetett volna tőled, a jogász a leghülyébb emberfajta, az megy oda, aki matekból 2-3-asnál nem tudott összeszedni soha (ezért nem ment mérnöknek stb.)
Bírói gyöngyszem, az adott ügyben a nehézségi erő játszott szerepet. A bíró szerint: az nem jogszabály ezért nem kell figyelembe vennie.

1. Azt meséld akkor el a széles publikumnak hogy az általad leírt életveszélyes fenyegetés sorozat miért is nem zaklatás. Kíváncsian várom az elemzésedet. A védekezésedhez is felkészülhetsz ezzel. Majd lesz kamera is ne félj.

2. A cigánykérdést is megoldod, csinálsz nekik egy szép színes kerítést igaz?

Szegény főispán úr forog a sírjában, hogy ilyen messze gurult az almája. De ha felmutatod Kovácsné trófeáját kapsz felmentést tőle. Bár ahhoz más képességek is kellenének :)

Csatos Bambi 2015.07.08. 09:38:49

@manager2008:

irányítanák =/= irányítanak

Arcade Macho 2015.07.08. 09:53:05

@manager2008: elegge erdekes vagy hogy nagyfejuen osztod az okossagot amikor meg arrol lenne szo hogy valoban gondolkodjal vagy esetleg egy kozerdeku informaciot felhasznaljal, akkor latvanyosan bizonyitod milyen debil vagy

segitek ha esetleg az erto olvasas hianyozna...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Észak-atlanti_Szerződés_Szervezete
"amelynek értelmében a tagállamok minden politikai és katonai eszközt igénybe vesznek a tagországok szabadságának és a biztonságának megőrzése érdekében. "
"Magyarország – Csehországgal és Lengyelországgal közösen – 1999-ben vált a szövetség tagjává."

ha ide athuzodik a konfliktus akkor az nem tobb even keresztul elhuzodo polgarhaboru lesz, igy felesleges ijesztgetni meg hasonlitgatni

manager2008 2015.07.08. 10:28:53

@Arcade Macho: Na persze. index.hu/gazdasag/2015/07/08/van_az_a_penz_amiert_nem_zavarnak_a_bevandorlok/
tehát ha fizet és a haveroknak i jut belőle, akkor semmi probléma a bevándorlókkal, nem okoznak biztonsági problémát, sőt állampolgáok is lehetnek. Szerinted ez persze nem gusztutalan ugye? Azért hogy te is értsd, egy szíriai család három gyerekkel, orvos végzettségű férj, stb. az mehet megdögleni, de ha egy soha nem dolgozott idióta kisköcsög jön, aki eddig csak játszotta az eszét, de apuka lepenget 300000 EUR-t, akkor az n már állampolgár is lehet. "Ebből 2518 fő az, aki letelepedési államkötvény-vásárlás útján szerzett jogot az itt tartózkodásra, további 4145 személy kapta meg családegyesítés jogcíme alatt az engedélyt."
Na most ezek az urak é hölgyek ugye nem 50 C fokban várnak egy sátortáborban sok ezren, hanem a szállodában várják a papírjukat. mert mi tudjuk hogy ő jó ember.

ergo: Ha az ISIS lepenget ennyit / fő akkor ide küldhet 100 terroristát is az nem számít.
Ki is a debil? ja van a a pénz ....

Arcade Macho 2015.07.08. 11:08:28

@manager2008: persze persze seggecske tereld el a temat a beegesedrol...

Arcade Macho 2015.07.08. 11:10:01

a helsinki bizottsagnak meg nem olyan boldogsagot sugarzo szorolapot kellene osztogatni a betantorgoknak hanem pl. ezt: index.hu/belfold/2015/07/08/embertelen_a_tokoli_borton/

megis mit varnak el, idejon a vilag masik felerol, es jobb ellatast akar mint egy magyar? ugyan mar kiralylany...

manager2008 2015.07.08. 11:16:40

@Arcade Macho: Hülyeségeket beszélsz. Nincs olyan biztonsági probléma ami érintené az ország biztonságát. Ez ahhoz még kevés és nem is ide tartanak mellesleg. A stílusod a vélemény csoportodra jellemző. Nem mondom azt hogy a kurva anyád, pedig az nálatok belefér.

Arcade Macho 2015.07.08. 11:30:19

@manager2008: varjal mar egy kicsit te idiota majom, az elozo temahoz...

szoval ha mi menekulnenk a szirekhez akkor velunk ez tortenne:
mno.hu/kulfold/megint-lemeszaroltak-100-keresztenyt-1274807

persze toleralkodjal sokat te alliberalis hibbant idiota

Arcade Macho 2015.07.08. 11:31:42

@manager2008: nezd, olvasni azt nem tudsz, ervelni az sem, szemelyeskedni azt igen, akkor remelem ertheto leszek: ravatalon baszd meg anyad te tajparaszt geci

manager2008 2015.07.08. 11:43:23

@Arcade Macho: Lehet hogy mégis mondanom kellene, de tudod mit , nem teszem. Minek? Te már nem fogsz megjavulni. Igyál hideg sört az most segít. A gondolkodás neked csak árt. A youtube oldalon megtalálod az indulókat, menetelj körbe körbe és élvezd hogy hős vagy.
Mivel vitatkozva kellene érvelni? Mondtál bármit ami értelmes? Ha valaki sértegetéssel kezd, azt simán el kell küldeni az anyjába, ez az etikett. Vágod?

Csatos Bambi 2015.07.08. 16:05:31

@manager2008:

"tehát ha fizet és a haveroknak i jut belőle, akkor semmi probléma a bevándorlókkal, nem okoznak biztonsági problémát, sőt állampolgáok is lehetnek. Szerinted ez persze nem gusztutalan ugye? "

Abban mi a gusztustalan, hogy ha valaki papírokakl érkezik, és udvariasan megkérdezi, hogy bejöhet-e, ráadásul biztosítani tudja a saját megélhetését, sőt munkát és megélhetést tud adni az ittenieknek, akkor beengedjük?

Szerintem inkább az a gusztustalan, ha valaki kérdezés nélkül, engedély nélkül, erőszakosan ront be valahová, majd miután berontott, elkezd rendezkedni, meg követelőzni, meg randalírozni mások birtokán, földjén, kertjében - mint ahogy azt az illegális bevándorlók teszik.

Csatos Bambi 2015.07.08. 16:14:05

@Arcade Macho:

Na, azok is azon hörögnek, hogy ki van kenve szarral a vécé.

Biztos a smasszerok, meg a szoc.munkások, meg a pszichológusok kenték ki.

manager2008 2015.07.09. 08:59:33

@Csatos Bambi: Az egyetemisták 37%-a végleg elhagyná az országot index.hu/belfold/2015/07/09/havi_otvenezerbol_elnek_az_egyetemistak/ kapsz helyette egy mecsetet :) az is szép. meg lesz turizmus aki nézegeti.

A befizetős bevándorlóknál honnan tudod hogy nem az ISIS fizette ki a számlát? Ez nem pénz neki A papírja meg kamu. A titkosszolgálatok bármilyen országban csinálnak papírokat, útlevelet , akár olyat hogy Te vagy a Télapu. Ennyi eszük midig van, és hozzá lesz egy mese hogy ő vállalkozó, és ha kell körbeutazza a földet és csinálnak neki 10 céget ehhez.

DFK 2015.07.21. 13:05:04

@presshelsinki: Szóval: Szerbiában milyen veszély fenyegeti őket? jelentkeznek-e haladéktalanul a hatóságoknál? Tudják-e hitelt érdemlően bizonyítani, hogy honnan jönnek? Hoppá, egyiknek sem felelnek meg, vagyis nem menekültek, az egyezmény NEM vonatkozik rájuk.

DFK 2015.07.21. 13:09:08

@presshelsinki: Magyarország mitől biztonságos a számukra? Mitől biztonságosabb, mint Szerbia? Mutasson konkrét példákat! Mert amíg nem, addig csak hazudnak.

DFK 2015.07.21. 13:14:17

presshelsinki. akkor ugye vállaljátok minden egyes, bevándorló által elkövetett bűncselekmény felelősségét? Gy.k. mentek velü a börtönbe?
süti beállítások módosítása