Helsinki Figyelő

A Magyar Helsinki Bizottság, melynek 1999 óta tagja vagyok, azt ajánlja a választóknak, hogy az október 2-ai kvótanépszavazáson érvénytelen szavazatokat adjanak le. Szeretnék ehhez a felhíváshoz személyesen is csatlakozni és néhány gondolatot hozzáfűzni.

fischer_adam.jpg

Az minden gondolkodó ember számára világos, hogy ez a referendum nem arról szól, amit a kérdésfelvetés sugall, hiszen a népszavazás eredménye nem fogja befolyásolni, hogy Magyarországon a jövőben hány idegen telepedhet le. Akkor sem fog az eddiginél jelentősen több migráns Magyarországon maradni, ha a népszavazás elbukik, és akkor is lesz a jövőben valamilyen szintű bevándorlás, ha érvényes népszavazáson a választók döntő többsége "nem"-mel szavaz. Ezt kormánypárti és ellenzéki politikusok egyaránt bevallják, az előbbiek inkább csak nem nyilvános magánvélemény formájában. Viszont az egész akció az ország számára komoly veszélyt jelent. Hazárdjátékot űznek azok, akik ezt a referendumot a szükségszerűen leegyszerűsített és ezáltal félrevezető üzeneteket sulykoló kampánnyal együtt kitaláltak.

tovább

A tekintélyes, egykori fóti gyermekvárost szokatlan hevességű nemtelen támadások érik. A Károlyi István Gyermekközpontnak az a „bűne”, hogy kísérő nélküli menedékkérőnek ad otthont, jelenleg mintegy 40 gyereknek. Pedig a központ fontos munkát végez: fiatalokat ment meg és segít, olyanoknak is, akik senki másra nem számíthatnak.

zia_menekult.jpg

Ziának is először Fóton segítettek

tovább
süti beállítások módosítása