Helsinki Figyelő

A magyar menekültügy 2015-ben - 1. rész

2015 a migráció éve volt. 180 ezer külföldit regisztráltak menedékkérőként hazánkban, de legalább néhány óráig akár kétszer annyian is itt lehetettek. Nagy többségük Szíriából, Afganisztánból, Irakból meg más háborús övezetekből érkezett, és Nyugatra tartott. A magyar kormány előbb megtagadta tőlük az elemi segítséget, megtette őket bűnbaknak, majd azt is megakadályozta, hogy beléphessenek az országba és menedékjogért folyamodhassanak. A Helsinki Bizottság ezzel szemben jogi segítséget nyújtott a menekülőknek, közreműködött a szétszakított családok egyesítésében és támogatta a civil segítőket, hogy pótolhassák a hiányzó állami ellátást.

Háromrészes filmünk 2015 legfontosabb történéseit eleveníti fel.

Támogasd a Helsinki Bizottságot, hogy ne szűnjön meg a menedékjog és józanság Magyarországon, a hazugság és rosszindulat pedig ne pöffeszkedhessen: https://www.tamogass.helsinki.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinkifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr808179506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása