Helsinki Figyelő

Nincsen kormánypárti politikus, aki ki ne jelentené, hogy természetesen az „igazi menekülteket” befogadjuk, mindig is befogadtuk. A gyakorlat itt is más, mint a retorika. Olykor a menedékkérő ártatlanul is börtönbe kerül. al-shabaab.jpg

A Helsinki Bizottság ügyfele, Ali 2008-ban menekült el Szomáliából, mert az ő törzse alacsony rangúnak számított, így a domináns törzshöz tartozók verték, rabszolgaként dolgoztatták és több családtagját elrabolták, megölték. Ráadásul az Al Shabab iszlamista terrorszervezet öngyilkos merényletre akarta kényszeríteni. Magyarországra viszontagságos úton jutott el a sivatagon, Etiópián, Bagdadon és Törökországon át, de írásunk szempontjából az igazán lényeges az, amikor Görögországban embercsempésztől hamis iratokat tudott venni és egy repjegyet ferihegyi átszállással. Ali rokonaihoz igyekezett Svédországba, Svájcba. Amikor először leszállt, még annyit látott a reptéren, hogy „Welcome to Hungary”, majd az útlevél-ellenőrzésen aztán annak rendje és módja szerint kiderült, hogy papírjai nem sajátjai és a rendőrség ki is hallgatta, mindent beismert és menedékjogot kért.

Ettől kezdve közel egy évig nem sokat látott hazánkból, leginkább csak rácsokat, zárkát és őröket, ugyanis a bíróság ügyészi indítványra a dokumentumok számához igazodva négy rendbeli közokirat-hamisítás miatt indult eljárásban előzetes letartóztatásba helyezte.

A menekültek helyezetés rendező 1951 genfi egyezmény 31. cikke külön is foglalkozik azokkal, akik jogellenesen lépnek be olyan országból, ahol veszélyben voltak, majd jogellenes belépésüket azonnal jelzik és menedéket kérnek. Ezeket a személyeket az államok nem büntethetik.

Ali tehát formálisan bűncselekményt követett el, de büntethetőségét nemzetközi egyezmény zárta ki. Ilyenkor a helyes az, ha a büntetőeljárást felfüggesztik a menedékjogi eljárás befejezéséig és utána döntenek a felelősségről: ha védelmet kap, akkor fel kell menteni.

Ali esetében nem ez történt, hanem nemes egyszerűséggel lecsukták, előzetes letartóztatásba helyezték.

Tudni kell azt is, hogy a nagyon súlyos traumákat elszenvedő menedékkérők esetén az egyébként is fokozott stresszel járó fogvatartás sokkal nehezebb. Ráadásul Ali nem kérhette országa segítségét, mivel a menedékkérők hazájának külképviseletével nem lehet a kapcsolatot felvenni, nehogy az üldözők tudomást szerezzenek a kérelemről és megbosszulják akár az otthon maradt családon. A súlyosan beteg Ali emellett gyakorlatilag nem tudott senkivel sem érdemben kommunikálni a fogvatartás alatt. Ali ezért kétségbeesésében a börtönben eltöltött 5 hónap után kérte, hogy keressék meg a testvéreit, akinek a mobilszámát is tudta és menedékkérelmét is visszavonta, hogy inkább küldjék vissza Görögországba, ahol legalább nem volt lecsukva. Alit persze nem lehetett Görögországba visszaküldeni, mert ahogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletében megállapította, az nem biztonságos ország, menekültrendszere összeomlott, nem volt képes (és ma sem képes) védelmet adni, valamint a menedékkérőt gyakran küldik vissza származási országába, vagyis kínzásba és halálba (ez az ún. „láncvisszaküldés”).

Végül Ali egy év után szabadult 2010 végén, és nem sokkal rá megkapta a menekültstátuszt is – ekkor már a Magyar Helsinki Bizottság képviselte. A kerületi és a fővárosi bíróság ezután megrovásban részesítette, mert álláspontjuk szerint Görögországban kellett volna menedéket kérnie. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának álláspontjára is tekintettel a Kúria azzal dobta vissza az ítéletet, hogy meg kell vizsgálni, mi történt Alival Görögországban, noha ekkor már a Legfőbb Ügyészség is a felmentését kérte. És megint hosszú idő telt el, mire a kerületi bíróság újra érdemben tudott dönteni, és büntethetőséget kizáró ok miatt végül jogerősen felmentette Alit.

A férfi eljárása mintegy hat évig húzódott és közben egy évet volt előzetes letartóztatásban. Az elszenvedett megpróbáltatások ellentételezéséről megpróbáltunk megegyezni az Igazságügyi Minisztériummal, de érdemi választ nem kaptunk, ezért most Ali pert indított kártalanítás miatt Magyarországon és a tisztességes eljárás sérelme miatt Strasbourgban.

Tapasztalataink szerint a legtöbb uniós tagállamban ilyen esetekben meg sem indítják a büntetőeljárást – míg nálunk a Helsinki Bizottságnak több ügyfelének is Alihoz hasonló a története. Ali jelenleg már nem él és dolgozik Magyarországon – nem a magyar emberekkel van baja, de ezek után nem sok kedve maradt itt lenni.

Fazekas Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinkifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr637569558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Röszke: a bevándorlók barátságosak (+videó) 2015.06.24. 18:43:25

A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom vezetése múlt hét szombaton Röszkén járt, ahol a helyben élőkkel beszélgetünk a bevándorlásról és a bevándorlókról. Mélyen felháborít minket az a látszat építés, melynek célja a gyűlölet keltés. Beszélgetéseinkne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemetsek Tibor 2015.06.24. 19:02:34

@Cpeti123456: Már hova kell utazni? Strasbourgba? Mit képzelsz, hogy Strasbourgba ODAUTAZIK az összes kérelmező "tanúskodni"? Hehe, hát nem lep meg a tájékozottságod.

Minden "bevándorló".... Márhogy a határon túli magyarok is? Tudod mi a különbség a bevándorló és a menekült között?

Ha téged lecsuknának és 6 évig ártatlanul volnál büntetőeljárás alatt, akkor ugyanilyen jogaid lennének - más kérdés, hogy ezt nyilván felfogod, csak nem tetszik, mert nyilván szerinted a nigger (meg cigány, nyilván még buzik se stb.) azé' mégse perelhessen.

Nekem nemnemsoházhatsz, egy köbméter szarnál sokkal undorítóbb tartom, amit te fostál itt ki a netre.

Részemről veled itt befejeztem az időpocsékolást.

Nemetsek Tibor 2015.06.24. 19:03:57

@Le Orme 2: sajnos nincs időm megtanítani téged olvasni.

Tudományos libsizmus 2015.06.24. 19:07:04

@Nemetsek Tibor:
"... a nigger (meg cigány, nyilván még buzik se stb.)"
A Nemecseket kifelejtetted.

kosztarovics bácsi 2015.06.24. 19:11:16

Fricc Gerlich befogadja családostul, koszt und kvártély biztosítva...

Le Orme 2 2015.06.24. 19:15:21

@Nemetsek Tibor: Nemcsak HAZUDSZ, hanem bunkó is vagy. Pedig igazán beidézhetnéd azt a részt, nagyokos, ami arról ír, hogy menedéket kért Ali baba. De nincs ilyen rész.

Nemetsek Tibor 2015.06.24. 19:19:30

@Le Orme 2: beragadt a capslock? Tessék: "menedékjogot kért". Így lett menekült. Lerajzoljam zsírkrétával is?

Nemetsek Tibor 2015.06.24. 19:20:19

@Tudományos libsizmus: wow, ne hagyd abba, fulladozok a szellemi cunamiban :D

Cpeti123456 2015.06.24. 19:31:25

@Nemetsek Tibor: Ász vagy. De tényleg.... Jót röhögtem.

Amna 2015.06.24. 19:31:34

Fritz, azért ezt gondold át még egyszer. Ha a magyarokat jogos nem tolerálni a Fidesz szavazói maitt, akkor mit beszélünk mi menedékkérőkről? Az ő rezsimjeik sokkal durvábbak, mint a Fidesz, és valakik fenntartják a népből. Akkor miért tolerálná bárki azokat, akik onnan jönnek?
Ha az afrikaiakon nem kéred számon a rezsimjeiket, akkor a teljes magyar lakosságon se Orbánt. Csak azokon, akik rá szavaztak.

Cpeti123456 2015.06.24. 19:32:32

@Nemetsek Tibor: És strasbourgi ügyekben tényleg nem vagyok járatos. Miért is lennék? Melózok apukám... nekem ilyen hülyeségekre nincs időm...

Amna 2015.06.24. 19:33:25

Amúgy Ali esete sajnálatos. A gond ott lehetett, hogy nem szépen odament a hivatalos közeghez szólni, hogy illegális, és menedékjogot kér, hanem a dolog úgy nézett ki, hogy megpróbált átsiklani, lebukott, aztán bevallotta jobb híján.

Nemetsek Tibor 2015.06.24. 19:44:15

@Amna: a cikk szerint nem ide akart jönni - egyébként nem köteles senki menedéket kérni. Ha bűncselekményt követett volna el, mint ahogy nem követett el, akkor meg pláne nem lett volna köteles magát feljelenteni.

Egyébként nem vitás, hogy a rendőrök a munkájukat végezték - mondjuk sok reptéren van külön pult, ahol menedéket lehet kérni és akkor ezek az esetek elő sem fordulnak - csak azt nem értem, hogy minek kellett lecsukni szerencsétlent, és évekig húzni az ügyet, ami máshol nem is az.

Le Orme 2 2015.06.24. 19:44:28

@Nemetsek Tibor: Harmadszor is ocsmány módon HAZUDSZ! Nem menedékjogot kérni jött, hanem átutazni, de lebukott, ott van a sztori leírva, majd miután lebukott, menedékjogot kért.

Medgar 2015.06.24. 19:55:22

A posztoló legalább magával ne keveredjen ellentmondásba:

"majd az útlevél-ellenőrzésen aztán annak rendje és módja szerint kiderült, hogy papírjai nem sajátjai és a rendőrség ki is hallgatta, mindent beismert és menedékjogot kért."

vs.

"majd jogellenes belépésüket azonnal jelzik és menedéket kérnek"

Blogger Géza 2015.06.24. 20:08:39

Ahhoz képest, hogy "ártatlan", úgy kezdődik a sztori, hogy köziratot hamisított. Az az előtti dolgokról mert azt mesél, amit akar, lehet, hogy köztörvényes bűnözőként menekült. És még megpróbálja lehúzni pénzre a magyar államot, vagyis engem is. És ebben olyan gennyládák, mint a Helsinki Bizottság, még segítik is. Bravó.

Tudományos libsizmus 2015.06.24. 20:13:33

@Blogger Géza:
Kíváncsi lennék, az Amnesty International szokott-e tőlük infót kérni a jelentéseihez.

Blogger Géza 2015.06.24. 20:27:22

@Tudományos libsizmus: Az tuti. Soros pénzek, norvég alapos támogatások, Scheppele, AI, TASZ, Helsinki Bizottság, stb-stb ez mind egy hálózat része.

Emzé Periksz 2015.06.24. 20:40:17

A Helsinki Bizottság már megint bűnözőket menteget aknamunkájával, és még dicsekednek is ezzel. Undorító férgek.

Emzé Periksz 2015.06.24. 20:42:10

Alit be kell perelni, és kártérítést kell vele fizettetni az egy év állami ellátásért.

Pipas 2015.06.24. 20:45:20

@Nemetsek Tibor: a" cikk szerint nem ide akart jönni"

Tisztelt bíróság. Nem ítélhetnek el amiért elloptam a tévét, én a kocsit akartam ellopni, csak nem volt ott a ház udvarában.

" - egyébként nem köteles senki menedéket kérni."

Tisztelt bíró úr! Én az ablakon másztam be a tévéért, dehát nyilván nem vagyok köteles bemenni az ajtón, ez egyértelmű ugye. Senki sem köteles bemenni az ajtón!

"Ha bűncselekményt követett volna el, mint ahogy nem követett el,"

Tisztelt bíró úr. Igaz, hogy megpróbáltam hamis iratokkal igazolni a személyazonosságomat, de hát az csak nem bűn?

"akkor meg pláne nem lett volna köteles magát feljelenteni."

És kérem bíró úr, nem ítélhet el, mert nem vagyok köteles feljelenti magam. Aki meg nem jelenti fel magát azt már hogyan lehetne elítélni, ilyet senki sem hallott a világon!

No, gratulálok. Hihetelnen profin látod te is a lényeget! :D

b-max 2015.06.24. 20:49:57

"Ali 2008-ban menekült el Szomáliából, mert az ő törzse alacsony rangúnak számított, így a domináns törzshöz tartozók verték, rabszolgaként dolgoztatták és több családtagját elrabolták, megölték." Ezen miért nem változtat a Helsinki Bizottság ? Hiszen több tízmillióan vannak ilyen helyzetben Afrikában, egyszerűen ilyen a társadalmi berendezkedés . A cikkíró szerint akkor fogadjuk be az összeset, erőnkön felül, tönkretéve az országot ? Mert ez a cselekedet valószínűleg kimeríteni a hazaárulás fogalmát ! De szerencsére demokrácia van, így ha a parlamentben ülő képviselők fele/kétharmada úgy gondolja, hogy inkább küldjük vissza őket/vesszenek a tengerbe/maradjanak ott ahol vannak/stb. , akkor az úgy is lesz .

Emzé Periksz 2015.06.24. 20:55:15

@Nemetsek Tibor: "minek kellett lecsukni szerencsétlent" Te vagy a szerencsétlen, köztörvényes ostoba.
"sok reptéren van külön pult, ahol menedéket lehet kérni" Nem akart menedéket kérni, hiába lett volna pult külön neki.
"A perindítás pedig ingyenes." Segítség nélkül nem tud pert indítani egy ilyen szerencsétlen, te szerencsétlen.
"ártatlanul ült egy évet" Az egész meséből az következik, hogy nem ártatlanul ült

Emzé Periksz 2015.06.24. 20:59:50

@b-max: "Ezen miért nem változtat a Helsinki Bizottság ?" Igazad van, menjen Ali védője meg a cikkíró Fazekas a probléma forrásához, Szomáliába, és ott pereskedjen.

Ortodox 2015.06.24. 21:15:45

A helsinki bizottságnak, meg Alinak is fel kell kínálni a kerítésépítést közmunkában (nem börtönben nyaralást), ha nem tetszik elhúzhatnak a p*csába.

Putyin már megmutatta mit kell ezekkel csinálni.

Rodolfo63 2015.06.24. 22:09:16

@Emzé Periksz:

""ártatlanul ült egy évet" Az egész meséből az következik, hogy nem ártatlanul ült "

ha felmentették, akkor ártatlanul ült...

Tudományos libsizmus 2015.06.24. 22:12:40

@Blogger Géza:
Mert az AI szerint kedves hazánkban 2006-ban, tehát még egyszer: KÉTEZERHATBAN volt a legfejlettebb a demokrácia:DDD

kerekkobolya 2015.06.24. 22:17:44

Ismétlés egy másik HB posztból.

Tisztelt Helsinkiek!

Valószínűleg nem tartja vissza de megnehezíti (a kerítés a "menekültek" bejutását). Azaz nőni fog az embercsempészeknél a tarifa. Mindkettő jó, mert lassítja a folyamatot. Valószínűleg nem fogja megállítani, de legalább valamelyest kontrollálhatóvá teszi átmenetileg.

Tisztelem az Önök jogvédő mentalitását -naivitását-, de azt hiszem most szükséghelyzet van, mint egy háborúban.

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ez egy háború. Nem sikerült megingatni a nyugatot a WTC lerombolásával, a madridi, londoni, Charlie merénylettekkel, most a szerencsétlen élőerővel -nem tud róla mire használják- folyik a hadjárat. Keresd meg az ellenség gyenge pontját. Ez Európában a humanizmus az ő szemszögükből, amit ők gyengeségnek vesznek a kultúrájuk alapján. A szegény ember tömegpusztító fegyvere. A tömeg.

Európa, kihalásra felkészülni.

Emzé Periksz 2015.06.24. 22:25:38

@Rodolfo63: "ha felmentették, akkor ártatlanul ült" Egy szó nincs arról a cikkben, hogy felmentették volna.

Emzé Periksz 2015.06.24. 22:26:53

@Tudományos libsizmus: Alit 2009-ben csukták le, amikor még tombolt a demokrácia.

Pánikrohamosztagos 2015.06.24. 23:28:11

@Nemetsek Tibor:
Négy hamis irat volt nála. tehát még három az útlevélen kívül. Nem jelentette ba a határon hogy hamis identitással érkezik, csak amikor felfedezték hogy hamis az útlevele, akkor adta elő a sztoriját védekezésképp

Éppen úgy hazudsz, mint akit a védelmedbe veszel

Pánikrohamosztagos 2015.06.24. 23:36:33

@Nemetsek Tibor:
Ez a sztori sehogysem kerek. A fickó eljutott Görögországba, tehát EU területre, mégse kért menedéket.

MIÉRT?

Ehelyett vásárolt ott magának hamis papírokat, ráadásul négyet is egyszerre

HOGYAN LEHET JÓHISZEMŰ MENEKÜLTNEK TEKINTENI EZEK UTÁN?

A szegény Alinak aztán még mindig maradt pénze repülőjegyet venni Budapestre

HONNAN VAN ENNYI PÉNZE EGY MENEKÜLTNEK?

Itt jön be a narkó, ami a Törökországból érkezők esetén nem váratlan motívum

Azért írtam nagybetűkkel, nejhogy félre tudd megint olvasni a feltett kérdéseket

Pánikrohamosztagos 2015.06.24. 23:40:37

@Tudományos libsizmus:
Sikerdíjat szoktak kikötni ilyen esetekben. Ezt is hozzá lehet csapni ahhoz a nemzetközi iparághoz, amiről már írtam fentebb

Pánikrohamosztagos 2015.06.24. 23:45:33

@Fritz Gerlich:
Rasszista vagy és utálod a magyarokat. A másik meg hogy az egész világ nevében nyilatkozol

Nem-e libsinek teccik lenni véletlenül?

Pánikrohamosztagos 2015.06.24. 23:53:45

@Nemetsek Tibor:
"Ha bűncselekményt követett volna el, mint ahogy nem követett el"

Négyrendbeli okirathamisítás, hát ez azért nem pillesúly. Lehazudnád a csillagos eget

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 00:18:20

" 1951 genfi egyezmény 31. cikke külön is foglalkozik azokkal, akik jogellenesen lépnek be olyan országból, ahol veszélyben voltak, majd jogellenes belépésüket azonnal jelzik és menedéket kérnek. "

Görögországban, ahonnan hamis papírokkal indult, milyen veszélynek volt kitéve Ali?

Költői kérdés, a választ úgyis mindenki tudja . Kamu az egész sztorija, botrány hogy "hivatalosan" az ilyesmit komolyan lehet venni

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 00:25:57

@kerekkobolya:
Ilyen egyszerű a helyzet ahogy írod

Európa jólétbe belebutult lakói el sem tudják képzelni, milyen mentlitással élnek a világ többi részén. Ahol nem a keresztény erkölcs, vagy az igazmondás kényszere alakítja a társadalmi viselkedéskultúrát. Hazudni nem számít bűnnek, sőt büszke lehet rá akinek sikerül. Feltéve ha talál olyan balekot, ami milliószám tenyészikl Erópában

Meridian74 2015.06.25. 00:26:57

"Ali rokonaihoz igyekezett Svédországba, Svájcba. "

Mekkora szar kamu történet ez már megint? Most akkor svédekhezvagy svájcba igyekezett?

Amúgy mire számított hamis papírokkal? Magas labdára? Azt mindenhol keményen büntetik, kivéve Hunvald-féléket.

Hamis papírokkal jönnek a kábszercsempészek és terrorsiták si.

Másrészt meg Szomáliát amikor elhagyta, melyik volt az az ország az első, amelybe legelőbb távozott szomáliából? Ott is meg akarták ölni? Nosza, akkor még eggyel tovább áll. Nem görögország vagy magyarország az első olyan ország amely biztonságos szomáliából idefele.

Itt már legfeljebb gazadasági cálú bevándorló vagy bűnöző lehet, ha nem törvéynesen lépi át a határt. Aki így tesz, az mehet a kőfejtőbe malenykij robotra, megérdemelten.

A faszom kivan már a sok idióta menekülttel - és az ezeket pártoló mégnagyobb faszfejekkel -, aki azt hiszi idejön, oszt kész picsa meleg málé.

Punxsutawney Mormota 2015.06.25. 00:27:08

@Le Orme 2: Aha. Az összes 56-ost visszazavarhatták volna Ausztriába, mert Ausztria biztonságos ország volt. Aztán persze Ausztria is dönthetett volna úgy, hogy a hátuk közepére nem hiányzik 200,000 magyar és tessék szépen visszamenni Magyaroszágra, ahol aztán 5 évnyi börtön várta volna a disszidenseket.

Punxsutawney Mormota 2015.06.25. 00:31:05

@Meridian74: Ha szárazföld, akkor Etiópia. Aztán Szudán. Ha tenger, akkor Jemen. Kívánok neked kellemes hosszúhétvégét valamelyik dél-etiópia, szudánii vagy jemeni wellnesz hotelben.

Meridian74 2015.06.25. 00:31:22

@Fritz Gerlich: "A leghabzóbb szájú Fideszbirkákat küldeném menekültnek nyugatra. De szép lenne látni, hogy megtudják milyen egy menekült sorsa. De eljöhet még ez az idő is."

Bocs, de még azt sem tudtad, hogy az EU-n belül szabad munkaerővándorlás van, és az nem migráció? Mintahogyan korlát nélkül mehet bárhova a pénz és a tőke is, úgy az egyének is szabadon vállahatnak munkát is az EU-n belül, akik EU-s tagállam állampolgára.

Jah, persze amikor a németek 7 év moratoriumot kértek ezzel kapcsolatban, az nem volt akkora übergáz precedens, mint most hogy megpendítették, megvétóznáánk a dunlini rendeletet, mivel az erősen elavult már - nem naprakész, az aktuális helyzetnek nem megfelelő.

Punxsutawney Mormota 2015.06.25. 00:32:27

@Pánikrohamosztagos: A lényeget nem kapisgálod tesó. Ebben az esetben ez nem számít. Nem lenne szabad, hogy számítson az okirathamisítás.

Meridian74 2015.06.25. 00:33:56

@Punxsutawney Mormota: én nem vagyok se arab se nigger, de ő a valamelyik kettő közül igen. Nagy az arab világ, elférnek ott a menekültjeik is, és legalább megértik egymást is.

Itt sosem lesz helyük, mert nem ismerik a nyelvünket, nem akarnak beilleszkedni sem, stb.
Itt legfeljebb feketemunkás csicskás rabszolgák lesznek, mert se szakképesítésük se affinitásuk másra. Ez itt nem afrika, vagy arábia.

Miért nem mindjárt braziliába menekülnek, he? Vagy Japánba, koreába, vagy stb.

Punxsutawney Mormota 2015.06.25. 00:35:44

@b-max: Ez teszi tönkre az országot? Te tényleg úgy gondolod, hogy ez teszi tönkre az országot? A legutóbbi nemzeti konzultáció árának a negyedéből csendben lehetne gondoskodni ezekről a szerencsétlenekről.

Punxsutawney Mormota 2015.06.25. 00:37:03

@Meridian74: NIgger? Jah, már sejtem honnan fúj az orosz szél.

Punxsutawney Mormota 2015.06.25. 00:38:27

@Pipas: Minden egyes ponton sántít az összehasonlításod. Sajnálom.

Meridian74 2015.06.25. 00:42:03

@Punxsutawney Mormota: és akkor neked is belinkelem ide a videót, a menekültek mentalitásával kapcsolatban:
www.youtube.com/watch?v=nSZRowLdJv8

Mondhatod, ez csak egy eset, de százával tudnák ilyeneket még linkelni, és a nagy probléma az, hogy egyáltalán nem nehéz ilyeneket találni. Délolaszországban is vandalizmuskodtak, miután nem tetszett nekik az az ingeynkaja amit kaptak... a "hálás" köszönet az volt részükről, hogy szétverték a közlekedési lámpákat, a kukákat az úttest közepére rugdosták, borogatták, betörtek ingatlanokba, felgyújtottak parokoló autókat, stbstb.

Olaszok is puhányok. Én a rohamrendőrséget kivezényeltem volna és az aszfaltba tapostattam volna őket, majd kitoloncoltam volna őket az országból, mondjuk algériába.
Oda valók. Amúgy az olasz rendőrök akarták is volna, csak a feletteseik tördelték a kezüket, hát most mi legyen Hát most mégis mi legyen...? Mi, bazzd, vandál horda az utcán, tűzparancs.

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 00:43:31

@Punxsutawney Mormota:
Te tényleg egy mormota színvonalán motoszkálsz. Nem akarom tovább ragozni, mert ha ennyiből nem sikerült megértened miről szól a történet, akkor úgyis reménytelen

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 00:47:04

@Meridian74:
Mi a gond?

Kap a szicíliai maffia egy konurrenciát a menekültek bűnszövetkezetéből. Majd ha kiirtották egymást talán békésebb napok köszöntenek Olaszországra

Ortodox 2015.06.25. 00:52:06

Ali illegálisan jött az EU-ba, ahol BCSeket követett el. Ezután még neki áll feljebb, és pénzt akar csinálni a dologból Strassbourgban.

Hát ez igazán qrva jó, főleg h én fizetem. És ezen a 7végén 2000 Ali-t fogtak a déli határon a susnyásban (+akiket nem fogtak meg).

Radikálisan át kell alakítani a menekültügyi eljárásokat, mert ennyi embert 1 évig itt dekkoltatni marhaság. Akkor tényleg olcsóbb inkább a kerítés meg pár bespeedezett rotweiler.
A helsinkigyerekek meg a magyar adófizetők pénze ellen dolgoznak, úgyhogy küldjék rájuk az Apeh-et, Köjált, Határőrséget, satöbbit. De hirtelen.

Punxsutawney Mormota 2015.06.25. 00:53:38

@Pánikrohamosztagos: A jog a szendvedély nélküli értelem. MIvel az utóbbi hiányzik belőled és így nem várhatom el tőled, hogy elolvasd és értelmezd a genfi menekültügyi-egyezményt. Nem a Te hibád, genetikailag erre vagy képes és soha nem is törekedtél arra, hogy több vagy jobb légy. De ilyen emberek is kellenek. Semmi baj.

Meridian74 2015.06.25. 00:53:53

@Punxsutawney Mormota: "Az összes 56-ost visszazavarhatták volna Ausztriába, mert Ausztria biztonságos ország volt."

Először is, az egy-ét hetes turnus volt. másrészt nem 60 országból mentek akkor auzstriába, csak egyből,innen, ahol egy komcsi diktatúra véerngzett éppen.

Aztán meg a 56-os menekültek nem ingyenélni mentek az osztrákok,hoz vagy az amcsikhoz vagy a németekhez, hanem szakképesítéssel és annak megfelelő munkaavégzési szándékal. Továbbá nem számukra idegen kultúrájú országokat választottak célországnak, hanem olyat, ahol ugyanúgy gondolkodtak mint ők... azaz nem szaúd arábiába menekültek, hanem nyugatra, anglia, németország, délafrika, argentína, USA, ausztrália. DE nem japán, korea, india, arab térségbe.

Meridian74 2015.06.25. 00:57:48

@Punxsutawney Mormota: "Nem lenne szabad, hogy számítson az okirathamisítás. '

De számít. Mert tipikusan drogcsempészek, és bűnözők élnek ezzel a lehetőséggel, mert nekik van erre pénzük is, meg ami lényeges: megfelelő kapcsolataik. Vagy te kimész spanyolba, oszt máris tudod kihez kell mondjuk fordulni Barcelonában okosba egy-két hamis papírért? Nem hinném...

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 01:03:49

@Punxsutawney Mormota:
" A legutóbbi nemzeti konzultáció árának a negyedéből csendben lehetne gondoskodni ezekről a szerencsétlenekről."

Minél többet költesz rájuk, annál többen lesznek és annál nagyobb igényekkel. Hagyd a nemzeti konzultációt, az úgyse neked való. Költsél inkább a saját pénzedből

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 01:10:02

@Punxsutawney Mormota:
"Nem a Te hibád, genetikailag erre vagy képes" írod

A magyar "genetikailag alattvalónak születet" ahogy egy hozzád hasonló felfogású klasszikus írta

Ő is menekültstátuszért folyamodott később, éppen úgy mint Ali. Lehet hogy ugyanazt vallotta a kinti meghallgatáson: "az ő törzse alacsony rangúnak számított, így a domináns törzshöz tartozók verték, rabszolgaként dolgoztatták és több családtagját elrabolták, megölték."

Így születnek a menekültek könnyfakasztó történetei erős fantázia segítségével

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 01:14:25

@Meridian74:
Az '56-osok szembeszálltak a szovjet invázióval, ami akkoriban a legnagyobb veszélyt jelentette Európára

A mostani Magyarország szembeszáll a lopakodó iszlám terjeszkedéssel, ami a legnagyobb veszélyt jelenti Európára. Ennyi a valós párhuzam a két esemény között

Pipas 2015.06.25. 05:51:07

@Punxsutawney Mormota: "Minden egyes ponton sántít az összehasonlításod. Sajnálom."

Ezt mire alapozod?

Nemetsek Tibor 2015.06.25. 10:41:58

@Pánikrohamosztagos: ha valakit felmentenek, akkor nem követ el bűncselekményt.

Te tényleg ennyire vadhülye vagy, mit nem értettél meg ebből?

Abban már nem is reménykedek, hogy a büntethetőséget kizáró ok fogalmát megértsd.

Hagyd már abba a hazugozást, te retardált.

Nemetsek Tibor 2015.06.25. 10:46:05

@Pánikrohamosztagos: ott kér menedékjogot, ahol akar. Görögországban felesleges, ez is benne van a blogban. Nem kell önként! menedékjogot írni az egyezmény szerint. Bábozd már el nekem, hgy az hol van az egyezmény szövegében. Ott van belinkelve. Mutasd meg. Idézd.

Persze lehet, hogy 6 éven keresztül ebben az eljárásban, meg 64 éve, mióta az egyezmény létezik, mindenki a világon fosülye volt, hogy ezt nem vette észre és ezzel most benyered magad a Harvardra, szóval nagyon kíváncsi vagyok.

Minden egyes mondatot külön le kell írnom újra?

Nemetsek Tibor 2015.06.25. 10:50:44

@Pipas: A menedékkérő nem követ el bűncselekményt, amikor hamis iratokkal jön egy országba.

Erről szól az cikk, amit teljesen felesleges volt megnézned, mert egy büdös szót se fogtál fel belőle eszerint. Ez persze a te problémád marad - addig, amíg nem vagy/leszel bíró, mert az nagy gáz.

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 11:20:55

@Nemetsek Tibor:
Ha Görögországban felesleges volt menedékjogot kérnie, akkor nem menekült, hanem valami más. Ha pedig jogosult, akkor a görögökön kívül senki nem köteles befogadni

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 11:23:58

"ha valakit felmentenek, akkor nem követ el bűncselekményt. "

Te aztán nagy észosztó vagy. Al Caponét többször is felmentették, pedig mindenki tudta róla. Csak sokadjára sikerült megbuktatni adócsalással, ami nudli az általa elkövetett dolgokhoz képest

Meridian74 2015.06.25. 11:52:05

@Nemetsek Tibor: "Nem kell önként! menedékjogot írni az egyezmény szerint. "

Nem kell, viszont hamis papírokkal utazni az meg konkrétan bűncselekmény. Szóval nem kell, de nem tehet mást, különben pofára esik, kiutasítják mint bűnözőt.

Nézd csak meg mi megy Ausztráliában! Nem osztrákok, ne olvasd félre... ausztrália.

Meridian74 2015.06.25. 11:53:08

@Nemetsek Tibor: "A menedékkérő nem követ el bűncselekményt, amikor hamis iratokkal jön egy országba."

MIÓTA? Ilyen jogszabály vagy rendelet sosem volt és sosem lesz.

Nemetsek Tibor 2015.06.25. 11:55:26

@Pánikrohamosztagos: egy tonna anyag van arról, hogy a görögök nem adnak védelmet. Ezért SENKINEK (hogy értsd, itt a capslock) sem kell ott menedékjogot kapnia. Olvass utána, de erre is utal a blog. Megtalálod az ítéletet is a neten, itt van egy összefoglaló helsinki.hu/allitsak-le-a-menedekkerok-visszakuldeset-gorogorszagba-keri-a-helsinki-bizottsag-a-strasbourgi-birosag-dontese-utan

Ha valakit felmentenek egy büntetőeljárásban büntethetőséget kizáró okból, az nem követett el bűncselekményt. Eszerint nem lehet neked elég észt osztani. Mit nem értesz ezen? Fájna beismerni, hogy nincs igazad, he? CSak horod itt össze a baromságokat.

És hogy jön Al Capone egy szomáli menekülthöz?!

Najó, tényleg befejeztem veled, komolyan, pont ezen az ügyön kell rugózni, bazdmeg, hát ez már a tényleg legalja.

Meridian74 2015.06.25. 11:55:57

@Meridian74: ráadásul a papírokat nem a saját hazájában hamisította azzal a céllal hogy onnan kijusson, hanem egy olyan országban, ahol már kérhetett volna menedékjogot, de ehelyett hamis papírokat (nem is egyet, hanem 4-et) készítetett, hogy bejusson egy másik országba onnan. NA, ez az ami 100%-ban kimeríti a bűncselekmény fogalmát, és jogosan meszelik el.

Csak a szar jog védők, mint ez a helsinki szellemileg nyomorékok tanyája kisírják a börtönből. De akkor lesznek olyan szívesek a saját otthonukba befogadni és eltartani is.

Meridian74 2015.06.25. 11:58:47

@Nemetsek Tibor: de adnak menedék jogot, csak a gazdasági célú bevándorlókat tonna számara utasítják el, teljesen érthető okokból és jogosan.

Ne feledjük már el azt, hogy a bevándorlók nem egy-két országból érkeznek ide. Hanem 60 (HATVAN!) különböző országból. Ezek közül csak néhányban van olyan körülmény, hogy azok részére megadható a menedékjog.

Meridian74 2015.06.25. 11:59:38

@Nemetsek Tibor: "És hogy jön Al Capone egy szomáli menekülthöz?! "

Úgy jön össze a kettő, hogy mindkettő csalt és hazudott.

Meridian74 2015.06.25. 12:03:13

@Meridian74: másrészt, ha valaki menekült státuszt kér, akkor azt neki kell bizonyítania, hoyg erre jogosult, nem a célországnak.

Ha összetépte a papírjait és helyette hamisítványokat használ, akkor az bizony az ÍGY JÁRÁS ESETE, jogosan kúrják seggbe, és toloncolják vissza oda ahova való.

A valódi menekült nem hazudik, és nem tépkedi össze a papírjait, mivel az az egyetlen egy dokumentum ami azt bizonyítja, hogy ő honnan való. Ha valamit akar, akkor azt csak egyenes úton járva érheti el ott, ahol nincs rákényszerítve a hazugságra.

Csak az tépi el a paírjait, aki csalni akar, például annak okán hogy elhazudja azt, valójában honnan is való...!

Nemetsek Tibor 2015.06.25. 12:08:55

@Meridian74: ott van egyezmény belinkelve, hogy nem követ el bűncselekményt.

Kimásoljam neked, hogy lásd itt is?

több, mint hatvan éve van így, rengeteg országban, nálunk meg 26 éve van ez így. Akkor is így van, ha te még nem hallottál róla - most lenne lehetőséged megérteni, de nyilvánvaló, hogy egy raklap téglában több emberség és van, mint benned.

Meg tudom különböztetni Ausztráliát Ausztráitól, ne magadból indulj ki - de hogy jön ez ide? Ha mások is megsértik a nemzetközi jogot, akkor nekünk is szabad? Akkor vágjuk le fejét annak, aki nem hisz a mi vallásunkban, mert olyat is csinálnak más országokban?

Na, veled is befejeztem. Nulla, zéró érvet írtál. Semmit. Csak az látszik, hogy el se olvasod, meg se próbálod felfogni, amiről járatod a szádat.

Meridian74 2015.06.25. 12:19:36

@Nemetsek Tibor: mutass rá, hogyha valaki olyan országba csinál hamis papírokat, ahol erre már nem volt rákényszerülve, azt hol fogják nem bűncselekményként kezelni.

Segítek neked. Sehol.

Nemetsek Tibor 2015.06.25. 12:33:27

@Meridian74: Ha menekült, akkor a cikk szerint a "a legtöbb uniós tagállamban ilyen esetekben meg sem indítják a büntetőeljárást".

Fogd már fel, hogy itt nem arról van szó, hogy formálisan megindítják az eljárást, (bár még egyszer, az is teljesen feleslegesnek bizonyult itt is), hanem hogy közben le is csukták egy évre és hat évig folyt a büntetőügy.

Erről szól a cikk.

Nem szorulok segítségedre.

Meridian74 2015.06.25. 12:56:47

@Nemetsek Tibor: ""a legtöbb uniós tagállamban ilyen esetekben meg sem indítják a büntetőeljárást"

Mi az hogy a legtöbb? Konkrétabban? Na, akkor segítek ismét: itt konkrétan MEGINDÍTJÁK, mivel bűncselekményt követett el, előre megfontolt szándékkal, bizonyíthatóan.

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 17:43:31

@Nemetsek Tibor:
"egy tonna anyag van arról, hogy a görögök nem adnak védelmet."

Mi sem adunk, hol itt a gond? Vagy a görögök egy másik Unió tagjai?

Pánikrohamosztagos 2015.06.25. 17:50:48

@Meridian74:
Magyarország egyre inkább kezd egy ostromlott várhoz hasonlítani. A kívülről támadók előtt a belső "jóakarók" igyekeznek minél szélesebbre tárni a kaput

Ortodox 2015.06.25. 18:10:57

Az még bebaszna ha a teljes kelet-európai régiónál évtizedek óta rosszabbul teljesítő, de sokkal magasabb életszínvonalon élő lusta kecskepásztor EU tagok ide paterolnák a területükön átengedett nem EU tag kecskepásztorokat.

Ha savanyú a tej, nem vk buzi hogy beszopjam.

Meridian74 2015.06.26. 12:07:56

@Nemetsek Tibor: fogd már fel idióta, hogy jogosan csukták le, nem egy hanem 4 hamis papír okán.
Mér', talán dícséretet meg jutalmat érdemelt volna?

Azt is fogd fel, hogy hamis papírokhoz csak azok jutnak hozzá, akik a szervezet bűnözésben részt vesznek. Ali Ahmed buzeráns egy drogcsempész volt. Csak mikor megbukott kamuzott ezerrel.

Meridian74 2015.06.26. 12:18:41

@Nemetsek Tibor: " Csak az látszik, hogy el se olvasod, meg se próbálod felfogni

Hülyeségeiddel nem foglakozok. Konkrétumot mondj azzal kapcsolatban, mi a helyes eljárás, ha valakinél 4 (azaz nem is egy) különböző személyazonoságot igazoló hamis papírt találnak. Mi célból van az nála, he? És miért mindjárt négy különböző, he?
Bűnöző és kamugép az illető nem más. Egyébként is, a menekültjogáról akkor mondott le amikor elkezdett hazudozni, és hamis papírt használni.
Aki ugyanis nem együttműködő az nem kap menekültstátuszt, azt toloncolják hazafele, ilyenekre nincs sehol szükség, ezek később sokkal rosszabbat is tesznek.

Nemetsek Tibor 2015.06.26. 13:35:13

@Meridian74: nem fogom megismételni huszadszorra amit leírtam, feleslegesen, ott van a blogban: Genfi egyezmény 31. Cikk.

De ha már itt tartunk, Fazekas Úr (egészségére a kisfröccsöt és a vegyigyümi kevertet egyébként), így már sokkal izgalmasabb vizekre evezett. Nagy nyilvánosság előtt, becsület csorbítására alkalmas módon bűncselekményre (drogcsempész) vonatkozó hamis tényt állít? Hoppá, hoppá. Ez már így emeli a tétet.

Nemetsek Tibor 2015.06.26. 13:35:52

@Pánikrohamosztagos: sürgősen utald át a taníttatásod költségeit egy kutyamenhelynek.

Meridian74 2015.06.26. 18:48:43

@Nemetsek Tibor: hülye vagy ha azt hiszed az ír ide, aki a linkemben szereplő weboldalhoz tartozik.
Ennyit tudsz, barom.

Az okirathamisítás - többrendbeli - felülírja azt amit állítasz, azért is, mert erre görögországban nem volt rákényszerülve... legalább a fasz hazudta volna azt, hogy szíriában, vagy eritreában csináltatta, hogy ki tudjon jutni az országból (sántítana az is amúgy), de nem, görögöknél csináltatta. Drogcsempészek és szervezett bűnözők sajátossága ez, és ezt nem az ujjamból szopom, van vezető rendőrtiszt a családban, nem is egy, mindegyik megerősítette ezt, csak ők hivatalból nem írogathatnak ide, fafej.

Nemetsek Tibor 2015.06.26. 19:49:21

@Meridian74: 1. ezt a részt érdemes átvenned a rendőr rokonnal - egyébként ha ez igaz, akkor meg fasza gyerek vagy, hogy másra mutató linkkel követsz el bűncselekményt. Különösen bájos, hogyha valaki bűncselekményekről okoskodik és elkövet egyet. Mindensetre nem az én tisztem elkövetni, hogy csak sima troll vagy, vagy még ennyire hülye is.

2. arra viszont valószínűleg a rendőr családtagjaid - tisztelve munkájukat - kevéssé alkalmasak, hogy a cikkíró ügyvéddel vitatkozzanak, meg a felmentő ítéletet hozó bíróságokkal, meg az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával, - ezek munkáját is tisztleve - mert szerintük nem bűncselekmény. Beszéjéék meg ők, decsinálhatsz belőle hitkérdés,t meg leírhatod azt is, hogy bnibibá, apuikámnak meg piros ferrarija van, meg fekete öve..

....reklámozod még az ostobaságod és folytatod a rágalmazó dumát? Vagy befejezhetjük, Einstein?

Meridian74 2015.06.26. 20:52:14

@Nemetsek Tibor: az hogy elbaszfaszkodnak egyes baromkkal a bíróságon nyomorék helszinkisikkel az egy dolgo... de jövő héttől ennek vége lesz, az is garantálva van.

Amúgy ugyanaz a kategória mikor cigányaink kiszaladtak kanadába hogy itten bántsák űket, meg nagyon üldöztetik űket. Ehhez hátszelet csaptak a helszinkiék meg taszék is, kanada meg hitt nekik ezért... de aztán kurva gyorsan ráeszméltek, hogy őket bizony átbaszták a palánkon, toloncolták is jó drágán haza szeretett cigánybűnözőinket, ráadásként miskolcon kiplakátolták, hé cigányok ide ne gyertek mert mentek haza.

egyébként meg a mai újabb merényletek után a németek vagy bárki más az unióban sem fogják azt gondolni, hogy az EU-n belül bárki is büntetlenül szaladgálhasson hamis papírokkal... egy vegyiüzemet (terv szerint másodlagos pusztítást okozva) akartak felrobbantani.
Pont az ilyen álcázott (hamis okmányokal rendelkező) személyek jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot.
Továbbá tunéziába 28 halott, többek közt német turisták, nem is egy, hanem sok.

Pánikrohamosztagos 2015.06.26. 21:40:38

@Meridian74:
"Pont az ilyen álcázott (hamis okmányokal rendelkező) személyek jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot."

A másik meg ezek a taszafaszakodók, helsinkisták és a többi norvégpénzesek. Meg is érik a pénzüket, csak nem nekünk

Amit ők rombolnak az még hagyján, mexoktuk tőlük. De újabban már a terroristák legjobb cimborái lettnek

Nemetsek Tibor 2015.06.26. 23:30:12

@Meridian74: terrorizmushoz is értesz. Látom olvasod a plakátokat.

A kanadaiakkal beszéld meg, amit akarsz, semmi közöm hozzá.

Mit garantálsz jövő héten? Te piás vagy? Nem kéne taxival :) Összevissza írsz, a barmozásod még legalább konzisztens volt.

Nemetsek Tibor 2015.06.26. 23:32:15

@Pánikrohamosztagos: de szép páros is vagytok ti ketten fiúkák :D

Meridian74 2015.06.27. 00:18:47

@Nemetsek Tibor: na, vártam már mikor jössz a taxival, taxizással, vagy taxisofőrökkel. Neked is elmondom, nem taxizok. És éppen melózok, és láss csodát, de nem volán mögött ülök. Én távközlésben utazok, kisbarátom. Te meg tév-közlésben, úgy látom. Mindenestre tévedésben élsz, azt látom.
Na, mesélj, mi a véleményed amúgy a taxisokról? Persze, tudom mi a véleményed, hiszen te az az embertípus vagy, aki pl képes volt 4x is visszaszavazni demszkájt (mr. 10%-ot) budapest élére. Persze megérdemlitek. Igaz, ingyenélők még maradtak még elegen, attól még, hogy már a tarlós a kakas a szemétdomb tetején - de azért ahhoz rengeteg nagy és sok ész kellett sok embernél, hogy 4x is demszki igen legyen... sőt, volt aki 5x is igent nyomott, csak már kisebbségbe került.

Meridian74 2015.06.27. 00:23:27

@Nemetsek Tibor: még mindig nem tudsz semmit mondani arra, hogy azok élnek hamis papírokkal (és csak nekik vannak erre kapcsolataik, és lehetőségük hogy ilyet csináltassanak - egy vadidegen helyen egy vadidegen szerencsétlennek se nyelvtudása se helyismerete nincs ehhez) akik szervezett bűnözésben vesznek részt. Ilyenek pl a terroristák, drogcsempészek, embercsempészek, szervkereskedők. Svédeknél tavaly több mint 1000 nemi erőszak történt tavaly, szinte kizárólagosan mind muszlim arab, nigger bevándorlók által elkövetve. És rohamosan nő az emberrablások száma is.
Persze ez mind hazugság szerinted, de tévhitedben meghagylak... higgyed csak, szerencsére te kisebbségbe szorultál ezzel.

Nemetsek Tibor 2015.06.27. 07:48:12

@Meridian74: Demszky?! nemi erőszak?!?! szervkereskedő?!?!?! ez de kemény...hát én öreg, feladom LOL

És alig várom mi lesz jövő héten garantálva, lesem a híreket :D

Meridian74 2015.06.27. 10:41:53

@Nemetsek Tibor: ennyi tudsz? No, de arra az égető kérdésre csak nem tudsz semmit mondani, hogy az rendben van-e, hogy hamis papírokkal kétes alakok szaladgáljanak az EU-ban. Hol svájc hol svédországot megjelölve célállomásnak... de ez csak 2 ország. Minek akkor 4 hamis papír?
Persze tudom a válaszod. Szerinted, meg a tasz-fasz/helfosinky elvtársaid szerint ez teljes mértékben rendben van, nincs itt semmi probléma.

Meridian74 2015.06.27. 10:44:42

@Nemetsek Tibor: de vannak még hozzád hasonló idióták is.
index.hu/kulfold/2015/06/27/see-watch/
Az index-es újságírókat is beleértve, remélem, akiket kimentenek azokat egytől-egyik a saját házukba is befogadják és saját költségükre el is tartják őket - mert ne verjék más faszával a csalánt!

Meridian74 2015.06.27. 11:09:55

LOÁL, micsoda fos ez már...? kigyűjtöttem egy csokor linket egy oldalról, de azt nem szabad itt megnevezni, automatikusan eldobta a kommentet. Mindenki tudja melyik az az oldal... ;) :P

EZT A SZAR CENZÚRÁT!

Meridian74 2015.06.29. 21:02:12

beletekrtem ebbe a videóba, és rögtön az elején ráakadtam egy lényegi részre:
index.hu/belfold/2015/06/29/valami_nagy_balhe_van_a_debreceni_menekulttaborban/

Asszondjha a niggerarab, hogy nem marad magyasroszágon, inkább mennek némt, francia vagy norvégiába. Ha másik országba mész ottmindent megadnak. Iskolába járatnak, stb stb stb. Például Novégiába, ahol jártam már korábban.
AHA! És ez a menekült? Ez már volt norvégiában!!! Ahol ha igaz amit mond mindent megadtak neki. Akkor mégis mi a lófaszért dobták ki onnan? Mert kidobták, különben nem fogták volna el most a magyar zöld határon!
Bűnöző az illető, nem vitás.

Másrészt meg mi fizessük azt, amiért ők nem dolgoznak meg?! Na neeeem! Nem kell az ilyen nekünk.

Meridian74 2015.06.29. 21:07:05

@Meridian74: ja és végignézve a videót, olyan szépen beszéltek, de olyan szépen... de ugyanezek kezdtek verekedni, majd az utcán randalírozni, autókat törni, és gyújtogatni. Kulturált ember ilyet nem tesz ott, ahol segítséget vár.

Le Orme 2 2015.06.30. 21:11:29

@Nemetsek Tibor: Leszerepeltél, leégtél, lebőgtél. Nincs hiteled. Ez van.
süti beállítások módosítása