Helsinki Figyelő

Az MTVA vezérigazgatójához írt levelünkre máris válaszoltak, ha nem is személyesen ő, hanem az Alap Sajtóosztálya. Ők mindent rendben lévőnek találnak, a kritikát visszautasítják, viszont arra buzdítanak: „amennyiben továbbra is fenntartja a kiegyensúlyozottsággal összefüggő kritikáját, úgy kérjük, hogy azt az arra illetékes intézményhez jutassa el”. Meg fogjuk tenni: következik az MTV vérigazgatója, Medveczky Balázs. Okolásul azért közzétesszük a Sajtóosztály aláírás nélküli "válaszát". A rendszer működik.

gyufafejek.jpg

Tisztelt Társelnök Asszony, Tisztelt Pardavi Márta!

Engedje meg, hogy dr. Szabó László Zsolt vezérigazgató úr külföldi tartózkodása miatt az MTVA Sajtóosztálya válaszoljon Önnek.

Tisztelettel köszönjük vezérigazgató úrnak írt levelét. A közmédia rendszere elkötelezett amellett, hogy hírszolgáltatása gyors, pontos és hiteles legyen, amely rendszer a közszolgálati kritériumoknak mindenkor megfelel, ezért kénytelenek vagyunk visszautasítani levelében foglaltakat. [Kiem. Helsinki Bizottság.] A hírszerkesztés folyamatában Ön által leírtakkal kapcsolatban, miszerint „alakítson ki kontrollmechanizmusokat, amelyek biztosítják, hogy a Közszolgálati kódex vállalásai ezen a területen is maradéktalanul érvényre jussanak” tájékoztatjuk, hogy azok be vannak építve a közmédia rendszerébe, hiszen a közmédiára vonatkozó törvények pontosan határozzák meg ezeket a folyamatokat és felügyelő szervei folyamatosan ellenőrzik a közszolgálati média működését, az általa előállított és sugárzott tartalmakat. Az Ön által említett két híranyag kiváló példája annak, hogy a közmédia törekszik arra, hogy a lehető legtöbb szempontból bemutassa az eseményeket. [Kiem. Helsinki Bizottság.] Ilyen szempont az is, hogy egy térségre koncentrálódó ügyet a helyiek megszólaltatásával dolgozzon fel. Egyúttal szeretnénk felhívni figyelmét, hogy amennyiben továbbra is fenntartja a kiegyensúlyozottsággal összefüggő kritikáját, úgy kérjük, hogy azt az arra illetékes intézményhez jutassa el.

Tisztelettel:

MTVA - SAJTÓOSZTÁLY

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinkifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr217584812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása