Helsinki Figyelő

Baj van az LMBT-emberek magyarországi menekültügyi eljárásaival. A hatóság elvárja, hogy például a melegek megcáfolhatatlan bizonyítékait produkálják másságuknak. Mindezért elképesztően megalázó procedúráknak teszik ki őket. 

panda_rorschach.jpg

tovább

Egy jó görög tragédiában mindenkinek igaza van. Mindenki konokul halad arra, amerre a végzete irányítja. A hősök útjai kereszteződnek, és ebből lesz a konfliktus, amely minden igaz, nagy történet motorja. Ezeket az elfeledett irodalomórai bölcsességeket is felidézi Christopher Papakaliatis filmje, a Határtalan szerelem. Meg azt, hogy a végtelen elbizakodottság, a bűnös önteltség, a hübrisz előbb-utóbb elnyeri méltó büntetését akkor is, ha személyről, és akkor is, ha országról van szó.

hatartalan2.jpg

tovább

Önkény és erőszak – ez az, amivel országunk fogadja a menekülőket. A déli határzár előtt Magyarország heteken át tart elképesztően rossz körülmények között sérülékeny menekülőket, akik arra várnak, hogy benyújthassák menedékkérelmüket. Pedig nekik még a ma hatályos törvény szerint is automatikusan biztosítani kellene a belépést – derül ki a Human Rights Watch mai közleményéből.

tranzitz2.jpg

tovább
süti beállítások módosítása