Helsinki Figyelő

Nyolcpontos kiáltványt közölt az Olaszországba, illetve Európába érkező migránsokat, azaz a bevándorlókat és menekülőket övező hazugságok leleplezésére Emma Bonino, az olasz Radikális Párt politikusa, volt olasz külügyminiszter és korábbi uniós biztos a La Repubblica olasz napilap honlapján.

emma-bonino_980x571.jpg

Emma Bonino a migránsokról Olaszországban hallható leggyakoribb tévhiteket veszi sorra, és egyenként cáfolja meg őket. Ezek szinte mindegyike közszájon forog nálunk is, sőt kormányunk gyűlöletkampányában is dicstelen szerepet kaptak. (Bonino felvilágosító pamfletjének „videós” változata itt található.)

  1. „A migráció valóságos inváziót jelent.” Az EU-ban élő több mint 500 millió lakosnak csupán hét százalékát teszik ki a bevándorlók. „Érdekes módon a migránsok befogadását leginkább ellenző országokban van belőlük a legkevesebb.” Példaként Horvátországot, Szlovákiát és Magyarországot említi.
  2. „Nincsen szükségünk rájuk.” 2025-ig az olasz népességszám várhatóan 1,8 millióval csökken, és a bevándorlók nélkülözhetetlenek az aktív dolgozók kellő arányának fenntartásához.
  3. „A bevándorlók elrabolják a munkánkat.” Az olaszországi bevándorlók több mint egyharmada az olaszok által nem vállalt, alacsonyabb szintű, rosszabbul fizetett és nehezebb munkákat végzi el.
  4. „Megcsapolják a jóléti forrásokat.” A bevándorlók jóléti kiadásaira és a migrációval kapcsolatos biztonsági intézkedésekre költött összeg egésze nem éri el az olasz költségvetés két százalékát. A bevándorlók által befizetett társadalombiztosítási járulék 640 ezer olasz nyugdíját fedezi.
  5. „A menekültek túl sokan vannak, Európa megtelt.” A világ hatvan millió menekültjéből eddig mindössze 1,3 milliót fogadnak be az uniós tagállamok, miközben tavaly Törökországban még 2,5 millióan vagy Pakisztánban 1,6 millióan voltak.
  6. „Túlpátyolgatják, szállodákban helyezik el őket.” Nem az a felháborító, hogy Olaszországban szállodákban helyezik el a menedékkérőket, hanem az, hogy a befogadási rendszer működtetése kapkodó. A hatóságok állandó vészmegoldásokkal igyekeznek ellensúlyozni, hogy a menekültek ellátása nem felel meg a minimális követelményeknek, és nem segíti, hogy önálló életet tudjanak maguknak teremteni.
  7. „Napi 35 euróért lopják a napot.” Az olasz állam fejenként valóban napi 35 eurót költ menedékkérőnként, de ebből fizetik a fenntartási költségeket és a befogadó állomásokon dolgozó olaszokat is. A menedékkérők az összegből fejenként mindössze napi két és fél eurónyi zsebpénzt kapnak kisebb kiadásaikra.
  8. „Az iszlamista terroristák kihasználva a menekülthullámot támadják és hódítják meg Európát.” Az iszlám terrorizmus a legtöbb áldozatát Afganisztánban, Irakban és Nigériában szedi. A világ terroráldozatain belül az európaiak aránya nem éri el az egy százalékot sem. Tudnivaló, hogy az utóbbi években Olaszországba több mint kétmillió ortodox keresztény, vagyis ukrán, román, moldáv érkezett. Ők többen vannak, mint a muszlimok. Az Itáliában letelepedett bevándorlóból mintegy 1,7 millió muszlim. Európában pedig a lakosságnak csak az 5,8 százaléka az iszlám követője.

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinkifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4311807435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vladimir Harkonnen 2016.10.17. 17:02:24

"Az EU-ban élő több mint 500 millió lakosnak csupán hét százalékát teszik ki a bevándorlók. "

Magyarország lakosságának a 8 (10?) százalékát teszi ki a cigányság, mégis sok gondot okoznak. Ráadásul számarányukat tekintve erősen felülreprezentáltak a börtönökben is köztörvényes bűncselekmények miatt. Ezért, és mert az arab államokból érkezők bőrszínükben hasonlóak a romákhoz, okozhatja azt, hogy nagy az elutasítás.

Koboldleány 2016.10.18. 00:18:22

sajnos az ostobák aránya nagyobb mint 8-10 százaléka az ország lakosságának és te is csak gyarapítod.

csuha9 2016.10.19. 08:35:37

>Érdekes módon a migránsok befogadását leginkább ellenző országokban van belőlük a >legkevesebb.” Példaként Horvátországot, Szlovákiát és Magyarországot említi.

Teljesen logikus, hogy ott van kevés, ahol ellenzik a befogadásukat, az lenne a furcsa, ha másként lenne.

csuha9 2016.10.19. 08:59:59

>„A menekültek túl sokan vannak, Európa megtelt.” A világ hatvan millió menekültjéből eddig >mindössze 1,3 milliót fogadnak be az uniós tagállamok, miközben tavaly Törökországban még >2,5 millióan vagy Pakisztánban 1,6 millióan voltak.

Ez is csúsztatás, mert a számok talán igazak, csak azt nem teszik hozzá, hogy Európában munkát, segélyt kapnak, a gyerekek iskolába járnak, egészségügyi ellátást kapnak, stb., Törökországban és Pakisztánban meg csak enni kapnak meg egy sátrat, beilleszkedésre esélyük sincs, és ráadásul annak egy jó részét is az EU fizeti.

Sátán meg a Jocó 2016.10.19. 10:52:23

A hölgy hányat fogadott be személyesen?
süti beállítások módosítása