Helsinki Figyelő

Most pénteken 18 órától a Kossuth Klubban népszavazási kampányzárót és adománygyűjtő bulit rendez a Magyar Helsinki Bizottságban. Annak is, aki kora este a Kossuth térre megy tüntetni, érdemes lesz átjönnie hozzánk. Kossuth térről a Kossuth Klubba! Mert hát maga Kossuth is menekült volt.

plakat_zold_tuz.jpg

Amikor lassan egy éve eldöntöttük, hogy valamikor szeptemberben majd adománygyűjtő bulit rendezünk, nyilvánvalóan nem számíthattunk a mostani turbulens helyzetre. Eredetileg csak arra gondoltunk, hogy mivel a Helsinki Bizottság is – mint minden projektektől projektekig evickélő magyar civil egyesület – alig kap alaptevékenységére támogatást, jó lenne, ha a magyar polgárok közvetlenül támogatnák szervezetünk jogvédelmi munkájának előre nem tervezhető részét is. Erre, persze, most is mód nyílik a pénteki Kossuth Klubba szervezett zenés-táncos mulatságon.

De már másról is szó van. A kormány népszavazási kezdeményezése alaposan átrendezte a viszonyokat. Egy szervezet, amelyik 1989-es alapítása óta kiáll a menekülők joga mellett, nem hallgathatott a kampányban.

Időközben a magyar társadalom is felébredt. Művészek és civilek is összefogtak, hogy felemeljék hangjukat a humanizmus és a szolidaritás mellett. A Kossuth téri Lásd az embert! tüntetést is pénteken lesz, vagyis éppen mi bulink napján. Nem baj, sőt. Tegyük minél többen nyilvánvalóbbá, hogy nem kérünk a népszavazás mérgező maszlagjából.

És hát, a Kossuth tér nincsen messze a Kossuth Klubtól. Át lehet még érni a hajnalig tartó programjainkra. Mindenkit szeretettel várunk a tüntetés „kvázi after partyjára”!

Hogyan is fog kinézni a pénteki Helsinki-buli?

Helyszín: Kossuth Klub, másik nevén Muzikum Klub (Bp., VIII. Múzeum u. 7.)

Kapunyitás 18:00

⊗ Népszavazás-szimulátor ⊗

Hogy is lesz a vasárnapi népszavazáson? Tanácsadás bizonytalankodóknak, akik érvénytelenül szeretnének szavazni, de nem merték megkérdezni, hogyan is lehetne könnyen és hatásosan elrontani a voksukat. Van jó helye az X-eknek!

menekuljokosan_foto.jpg

⊗ Színház ⊗

Menekülj okosan! - színházi társasjáték a Mentőcsónak Egységgel
Kivételes lehetőség: játék és színház élménye egyben az üldözés és a menekülés valóságának megismerésével. A játékosoknak (nézőknek) először a háborús övezetből való kijutás a céljuk, majd a túlélés a menekülttábor feltételei között és a kitoloncolás elkerülése. Rezai Mohammed Amin fiatal afgán menekült segít nekik. Jegyvásárlás elővételben! Részletek: https://www.facebook.com/events/901815043295597/

18:30

 fuocoammare3.jpg

⊗ Film ⊗

Tűz a tengeren (Fuocoammare) (r., Gianfranco Rosi, 2016)
A berlini filmfesztivál nagydíjas (Arany Medve-díjas) filmjének premier előtti vetítése. Gianfranco Rosi eritreai születésű, olasz–amerikai rendező költői alkotása Lampedusáról és az Európába irányuló migrációról.

A vetítés ingyenes. Angol és magyar felirattal.
19:00

 kierzsi_ugato.jpg

⊗ Muzsika ⊗

Midlife Crisis
Közép-Európa messze legjobb jogvédő zenekara parasikolyokkal, örökzöldekkel és saját szerzeményekkel.

21:00

Egy Kiss Erzsi Zene 
„Hasít, lüktet, repít. A szívnek szól!” A művésznőnek és népi zenekarának eredeti hangvételű, a gálaestre aktualizált műsora.

21:45

x-eelj_a_helsinkivel.jpg

⊗ Tánc ⊗

⊗-elj a Helsinkivel! Esztrád táncest népszerű lemezlovasokkal és nem lemezlovasként közismert hírességekkel.

⊗ 23:00 Dj Minek & Minich
⊗ 00:30 Dj Lejön
⊗ 2:00 Pándi Balázs és Földes András

Az esemény Facebook-oldala itt: https://www.facebook.com/events/704159886398202/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinkifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4811748087
süti beállítások módosítása