Helsinki Figyelő

A "nemzeti konzultációnak" titulált kutyakomédia még véget sem ért, s máris itt az újabb cirkusz. Mitől lett lett ennyire sürgős kerítésépíthetnékje a kormánynak, jelesül a miniszterelnöknek? Jogos kérdés, de nehéz választ adni rá. Íme, három információmorzsa, amely tán segíthet. Összefüggnének?

arpad_hatarsav.jpg

1) Kósa Lajos és Rogán Antal napokkal ezelőtt kizárta, hogy vasfüggöny épülne a szerb határon. Pintér Sándor két hete azzal büszkélkedett, hogy az „illegális határátlépők 97–98 százalékát” ma is elfogja a magyar rendőrség. Ehhez képest szerda óta azon kell dolgozni, hogyan fogja felhúzni és működtetni a 175 km-es, 4 m magas új vasfüggönyt. A kormány, persze, mantraszerűen elmondja, hogy az "igaz menekülteket" befogadjuk, mert "iragalom van a szívükben". Akkor meg minek a határzár, a 2-3% miatt?

2) Az MTI márciusban adott hírt arról, hogy két magyar cég a világ egyik leghosszabb, ezer kilométeres egybefüggő határvédelmi rendszerét szállítja Türkmenisztánba. Az egyik vállalkozás saját innováció alapján jelfeldolgozó központot szállít, ami képes érzékelni, ha valaki átvágja a kerítést, vagy átmászik rajta. A másik cég a központi egységektől érkező adatok kiértékelését végző felügyeleti szoftvert adja.

3) Lázár János miniszter tegnap elmondta, a magyar kormány német–osztrák–szerb–horvát együttműködés keretében szívesen együttműködik a többi országgal, akár egy olyan kerítés építésében is, ami nem Magyarország területén van.

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinkifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr37556638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.06.19. 18:17:10

A plakátháborúra kellett valamit gyorsan lépni, hogy ne azzal foglalkozzanak a népek.

Mellesleg ha építeni akarnak, hadd építsenek. De ha nem jön be, és romlik a viszony a szerbekkel akkor jó lenne előre megnevezni valami felelőst is.
süti beállítások módosítása