Helsinki Figyelő

A kormány arra készül, hogy felélesztve az 1949 és 1989 között dívó rendőrállami gyakorlatot, bűncselekménynek nyilvánítsa az ország területére való beutazás szabályainak megsértését. A tiltott határátlépés a jogállami forradalom óta csak akkor büntethető, ha fegyveresen követik el. A vasfüggöny után újabb borzalom éled újjá.

helsinki_bevandorlo_tabla_07.jpg

A Helsinki Bizottság húsz éve foglalkozik külföldiek jogvédelmével. A magyar hatósági gyakorlat abban sokáig bizonytalan volt, mi történjen a határt érvényes úti okmányok nélkül átlépő menedékkérőkkel, de évek óta nem büntetik őket.

Sokáig tőlük rosszabb helyzetbe kerülhettek azok, akik kiutasítottként lépték át újra az államhatárt vagy hamisított papírokkal próbáltak szerencsét. Ha őket megfogták, jó eséllyel megbüntették őket, gyakran kaptak akár letöltendő börtönbüntetést is. A dolog abszurditását mutatja, hogy több olyan ügyfelünk is volt, aki börtönben vagy idegenrendészeti őrizetben kapta meg a menekült státuszt. És van olyan ügyfelünk is, aki jogellenes fogvatartása miatt pereli a magyar államot.

Merthogy ebben a kérdésben a menekültügyet rendező genfi egyezmény a menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültekre vonatkozó 31. cikke egyértelműen fogalmaz: „1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”

Az egyezmény jó okkal rendelkezik így, hiszen a legtöbb esetben a menekülő nincsen abban a helyzetben, hogy legális csatornákon, megfelelő papírokkal jusson biztonságos helyre. Emlékezzünk, az 1956–1957-ben Ausztriába menekülő magyarok túlnyomó többségének sem volt semmiféle „szabályoknak megfelelő”, belépésre feljogosító úti okmánya, sőt, igazság szerint semmiféle sem volt.

A menekültkérelem beterjesztése tehát kizárja a külföldi büntethetőségét, legalábbis időlegesen. Vagyis amint nyilatkozik a külföldi arról, hogy menedéket kér (a szerb határon feltartóztatott migránsok zöme ezt teszi), fel kellene függeszteni a vele szemben indított, a menekülésével összefüggő büntető- vagy szabálysértési eljárást mindaddig, amíg jogerősen le nem zárul a menekültügyi eljárása. Amennyiben menedékjogot kap, nyilvánvalóan meg kell szüntetni a vele szemben indított, felfüggesztett eljárást. Ha nem kap, a hatóság folytathatja és befejezheti a büntető- vagy szabálysértési eljárást.

A Helsinki Bizottság több esetben felhívta a hatóságok figyelmét arra, hogy rossz a gyakorlat, amely elmulasztja alkalmazni a genfi egyezmény 31. cikk 1. pontját, és hamis személyes adatok bemondása vagy hamis papírok („intellektuális” vagy sima közokirat-hamisítás) miatt büntetik meg a menedékkérőket még folyamatban lévő menekültügyi eljárás alatt vagy a menedékjog elnyerése után. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) jogi álláspontja megegyezik szervezetünkével.

És szerencsére, az utóbbi években a hazai gyakorlat is előnyére változott. A rendőrséggel, az UNHCR-rel közösen folytatott Határmegfigyelő Programunk már a 2011-es jelentésében is pozitív elmozdulásról számolt be. Az okirat-hamisítással gyanúsított, de menedékjogot kérő külföldieket sok esetben nem előzetes letartóztatásba helyezték, hanem menekülttáborba szállították.

Fontos, a genfi egyezmény érvényesülését segítő jogszabályi változás volt, hogy 2013-ban megszűnt a beutazási és tartózkodási tilalom (egykor Btk. 214. §) megsértésének törvényi tényállása, és a 2013. július 1. óta hatályos büntetőtörvénykönyv sem rendeli ezt a cselekményt büntetni. Ennek köszönhetően a friss 2014-es határmegfigyelő jelentésünk már nem is tartalmaz ilyesfajta problémás eseteket.

Lázár János miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján viszont egyenesen arról beszélt, hogy a „sima” (tehát nem fegyveres vagy hamisított papírokkal történő) irreguláris határátlépés is bűncselekménynek minősül majd.

Akár elégedettek is lehetnénk, hogy ezzel a mégiscsak zömében jogvégzett emberekből álló kormány végre elismerte, eddig módszeresen megtévesztette a közvéleményt. Mindezidáig ugyanis azt harsogta: „az illegális határátlépés bűncselekmény”. Ezek szerint – amint sokszor elmondtuk már – eddig nem volt az. Az elégedettségünknél azonban sokkal nagyobb az aggodalmunk. Mert Lázár miniszter világossá tette, a Btk.-módosítás éppen a menedékkérők ellen hozzák. Egy ilyen változtatás csak akkor lehetne elfogadható, ha a büntetethetőség kizáró okaként fel lenne sorolva a menedékkérelem. Ennek ma, az „illiberális migrációs politika” és az idegenellenes kormánypropaganda tébolyának idején semmi esélye.

Ezek után – a tervek szerint ősztől – újra börtönökbe kerülhetnek majd a menedékkérők, de már nem csak a kiutasításuk után újra belépők vagy a kényszerből hamis papírokkal próbálkozók, hanem a „mezei”, zöldhatáron érkező menedékkérők is. Tízezrekről beszélünk, akiket majd el kell helyezni a hazai túlzsúfolt börtönökben, valamint – és ez a fontosabb ellenérv – akiknek csak „annyi lesz a bűnük”, hogy nem akarnak meghalni, rabságban, nyomorban meg félelemben élni. És szerencsétlenségükre egy olyan vasfüggönnyel, kormányzati rosszakarattal, gyűlölettel ölelt kis ország kerül útjukba, amely programjának tekinti a kiiratkozást a civilizált világból.

Zádori Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://helsinkifigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr817635222

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Helsinki: A menedékkérő azért nem büntethető, mert nem szabályosan lépi át a határt 2015.07.17. 21:26:01

A kormány mindezidáig azt harsogta: „az illegális határátlépés bűncselekmény”. Amint sokszor elmondtuk már, eddig nem volt az.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.17. 12:48:17

"akik közvetlenül olyan területről érkeztek"

A KÖZVETLEN szót észrevettétek?

presshelsinki 2015.07.17. 13:20:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Igen, jogos felvetés. A menekültügyi gyakorlat az első biztonságos országba történő belépést tekinti "közvetlennek". Tehát egy, mondjuk, Afganisztánból szárazföldön menekülő esetében Magyarország számít az első biztonságos országnak, így ha itt kér menedékjogot, jogi értelemben (és gyakorlatilag is) végig "közvelenül olyan területen" (pl. Iránon, Törökországonl, Görögországon, Macedónián, Szerbián) haladt át, ahol szabadsága veszélyeztetve volt. A közvetlenség elve tehát nem sérül. helsinki.hu/wp-content/uploads/Helsinki_bevandorlo_tabla_02.jpg

porthosz 2015.07.17. 14:12:55

@presshelsinki: Ez egy jó nagy f@szság. Görögországban olyannyira veszélyeztetve vannak hogy az összes német nyugdijas ott nyaral 3-4 hónapot. Nem fura hogy az afgán kecskepásztor csak németországban érzi magát biztonságban és retteg görögországban, miközben a német állampolgárok meg nyaralni járnak oda???

Meg az is érdekes, hogyha én mint magyar állampolgár utazgatni akarok a nagyvilágban, akkor útlevél, vizum meg minden apjafasza kell és ekkor még csak nyaralásról beszélünk, ha még le is akarnék telepedni valahol akkor meg sok helyen szinte csak házzaság módján lehet.

Ehhez képest nekünk örökre be kéne fogadni a világ másik feléről érkező papirok nélküli embert aki a büdös életben nem fog visszamenni oda ahonnan jött... Mert csak...

Bafana 2015.07.17. 14:13:46

A kijelölt határátkelő helyen miért nem tud átjönni?
Magyarország az első biztonságos ország???? Még csak nem is az első EU-s ország, hacsak nem Szerbiába ejtőernyővel érkezik.

CyberPunK 2015.07.17. 14:22:00

Köszönjük a megoldást, ezek szerint arra kell gyúrni, hogy mi se legyünk biztonságos ország. Ha Görögország ezt megteheti, akkor mi is.

Bafana 2015.07.17. 14:27:28

Ha Magyarországon tombol az antiszemitizmus, idegengyűlölet, rasszizmus stb., akkor mi miért is vagyunk biztonságos ország? Főleg, hogy tőlünk még a romákok is menekülnek Kanadába.

Editor Bob 2015.07.17. 14:54:28

Van egyébként bármilyen hátránya annak az országnak, amelyik nem minősül biztonságosnak? Tehát pl. ez hátráltatná Szerbia EU-s csatlakozását, vagy ott ez nem szempont? Vagy Görögország szenved-e hátrányt az EU-ban amiatt, hogy nem számít biztonságosnak? Mert ha nincs hátrány, akkor valóban arra kéne gyúrnunk, hogy Magyarország se számítson biztonságos országnak.

Egy kérdésem azért lenne a Soros pénzen támogatott migránsrajongókhoz: Miért jó az nektek, hogy a zsidókat utáló muszlimokkal lesz tele az ország, akiknek gyerekei majd 15-20 év múlva titetek vagy a gyerekeiteket verik majd fejbe, ahogy ez pl. Párizsban sokszor megesik, aztán majd jön az ajvékolás, hogy aggasztóan nőtt az antiszemitizmus. Egyszerűen nem értem, hogy az ősellenségeteket miért akarjátok tömegesen beengedni Európába és Magyarországra.

bontottcsirke 2015.07.17. 15:02:02

Szokásos egybemosdatós, hülye liberális blog.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2015.07.17. 15:08:36

@presshelsinki: Törökország kik szerint nem számít biztonságosnak??? Mert innen meg mindenki oda jár nyaralni. Ha csak szerintetek nem biztonságos, akkor ez is csak egy ordas nagy hazugság.Ez az egész "menkülősdi" is az amúgy. Persze, hogy nem tartja jónak az említett országokat a kedves "menekült", hiszen bár minden van amire szüksége lenn, sőt(!) Irán és Törökország még kultúrális sokkot sem okozna lévén azonos a vallás--de pontosan az nincs, amiért ezek az emberek elindultak: szociális segély!! Erről szól az egész--ott nem tartja el őket senki.

midnight coder 2015.07.17. 15:17:49

Nem tudom mi miért is lennénk biztoságosabbak mint a szerbek, nem is szólva sz eurozóna tag görögökrõl.

Exploiter 2015.07.17. 15:19:43

@presshelsinki:

Hát most mi is veszélyeztetjük a szabadságukat, meg van oldva a dolog.

Sir Galahad 2015.07.17. 15:24:01

Szerintem van logika a szabálytervezetben.

Aki azért menekül, mert a hazájában háború van vagy véres diktatúra és félti az életét, annak fölösleges Magyarországig jönnie, elég az első olyan közeli országba, ahol nincs háború/vérengzés. Magyarországnak egy szomszédja van, ahol háború van - ez Ukrajna. Ha mondjuk onnan jön egy kényszersorozástól tartó kárpátaljai magyar, természetesen fogadjuk be, amíg nem lesz ott béke. A többinek itt semmi keresnivalója. Ráadásul aki tényleg menedéket akar kérni, nyugodtan megteheti, hogy jelentkezik egy legális határátkelőhelyen. Így tehát a VALÓDI menekülteket hátrány nem éri, a migránsok dolgát meg hátha megnehezítjük eléggé ahhoz, hogy ne itt próbálkozzanak.

Barbagáz 2015.07.17. 15:41:05

Mondd csak, liberálszatyor, ha minden létező menekültet befogadunk, akkor velünk mi lesz? Ma Magyarországon gyermekek éheznek, a munkanélküliség az egekben, emberek élnek havi nettó 80E Ft-ból, a cigányok tobzódnak, ehhez jönne évi pár százezer muzulmán. A te fizudból tartanánk el őket, vagy hogy gondolod?

kuki123 2015.07.17. 15:42:56

Az apátok büdös faszát
és akkor finom szóltam.
Takarodjatok vissza Finnországba, van ott is elég menekült pátyolgassátok őket.
Sőt vihetitek is az összeset, elvégre Finnország csak biztonságosabb mint Magyarország.
Tévhitben éltek:
"Attól, mert egy ország nem üldözi saját állampolgárait a menekülőknek nem számít biztonságosnak."
Ezt úgy mire alapozzátok? mi számít egyáltalán biztonságosnak? havi 2000 euró ingyen? vagy mi?

"Görögország:
egyetlen uniós tagország sem küld ide vissza senkit."
Ez bizony igen nagy hiba. Nem elég hogy elvannak mint a befőtt és EU-s milliárdokkal tömik ki a léha lump görögöket de gyakorlatilag az az üzenete, hogy nem baj hogy jönnek nem baj hogy nem védjük az EU határokat, semmi büntetést nem kapunk érte, sőt nem is hozzák ide vissza. mintha nem is lenne probléma.
Köcsög banda.

"Macedónia:
Úgy bánnak itt a menekültkérőkkel mint az állatokkal"
Nem majd kitömik őket euró dollárokkal, hátha még többen jönnek és még le is telepednek.
Vagy mi van? nem tetszik? Otthon jobb volt? akkor meg mi a fasznak jöttél ide

"Szerbia:
29 ezer kérelmező közül mindössze 18 fő jutott védelemhez"
Azt a betyárját neki, tehát 18 embernek még is csak védelmet ad az ország tehát biztonságos.
Na takarodjatok a gecibe.

Próbáltatok már csak úgy bemenni az USA-ba Kanadába?
Ha csak valami nem tetszik már a határon visszafordítanak. (vízummal, zöldkártyával, pénzel a zsebben is akár)
Az illegális betolakodókat lazán lelövik kérdés nélkül
Ráadásul a közelkeleti szarvihart Amerika csinálta, ők vállalják a következményeit..ne mi.

Úgyhogy kushadjatok a gecibe, söprögessetek a saját retkes házatok tájékán.

hümhüm 2015.07.17. 15:43:12

@presshelsinki: Elképesztő, hogy milyen szelektív a figyelmed és a beszélőkéd...
Olvasd el, kérlek, az általad beidézett cikkelyt, és lám, ráakadsz erre:
" feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket"
Eszedbe sem jut, hogy ezek a "vándorlók" éppen hogy nem akarnak a hatóságoknál jelentkezni, hanem teljesen illegálisan akarnak az ország területére jutni (és jutnak is... vajon hány van olyan, akiről fogalma sincs a hatóságoknak?) és ott tartózkodni. Ezeket miért ne lehetne büntetni? Hiszen az idézett 31. cikk egyértelműen fogalmaz... nem?
Ütődött... csupa ilyenekből állnak az ilyen jogvédő gittegyletek?
Jézusom...!

Nemfajtalan srác 2015.07.17. 15:49:31

Lehet azt kérelmezni hogy mi ne legyünk biztonságos ország? Itt az ideje elgondolkodni ezen a megoldáson. Ha szégyen hát legyen szégyen, nekem már megszokásból is zavarná a komfortérzetemet, ha nem lennénk büntiben az EU-n belül.

DFK 2015.07.17. 15:55:16

A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”
1. Szerbiában, Görögországban mi veszélyezettte az életüket és a szabadságukat?
2. Haladéktalanul jelenetkeznek-e a hatóságnál? (még a papírjaiakt is eldobálják...)
3. kellőképpen indokolják-e jelenlétüket?
Nagyon úgy tűnik kedves idegenvédő helsinkiek, hogy ezek közül egyet sem teljesítenek a bevándorlók.
Aztán ez a klerikálorbanofasiszta Magyarország mitől biztonságosabb, mint Görögország?

mortullus 2015.07.17. 15:58:03

Lassan de biztosan beindul a liberálbolsevik (média)hadigépezet.

Ezeknek már Merkel sem jó. Ízlelgessük a kancellárasszonyra aggatott kifejezéseket. "Érzéketlen, együttérzésre képtelen, jégszívű! embertelen".

index.hu/kulfold/2015/07/16/merkel_megrikatott_egy_menekult_lanyt/

sírjatok 2015.07.17. 15:59:26

Más országokban hogy vannak ezek a szabályozások? Ausztria, Svájc, Spanyolország, stb. Érdekelne.

Nemfajtalan srác 2015.07.17. 15:59:43

"És van olyan ügyfelünk is, aki jogellenes fogvatartása miatt pereli a magyar államot."

Idejön egy ki tudja honnan szalajtott, a hóna alá nyúlnak a ki tudja honnan irányított szervezetek, és kéz a kézben kotorásznak a zsebeinkben. Mert nekik joguk van hozzá. De ezzel a joggal sem elégedettek, még több kellene, hogy még inkább rombolhassák a gyűlölt nemzetet

Netuddki. 2015.07.17. 16:01:43

@Sir Galahad: Ukrajna, meg kényszersorozás, ja. Hát bammeg elég érdekes logikád van...

Nemfajtalan srác 2015.07.17. 16:07:36

A legjobb és végső megoldás az volna, ha az EU-t egészében nem biztonságos területnek minősítenék. Akkor a menekült kénytelen lesz tovább utazni az USA-ba, ahol tárt karokkal várják és végre biztonságban érezhetné magát

Brix 2015.07.17. 16:09:11

A kormány a magyar állampolgárok érdekeit nézi, amikor bűncselekménnyé nyilvánítja ,az illegális határátlépést. Egyszerűen az EU-nak nem lesz más lehetősége, mint alkalmazni az ausztrál bevándorlási politikát. Amióta az ausztrálok bevezették a drákói szabályokat, vagyis nem számít kik és honnan jönnek - legyen szó családokról, gyerekekről, vagy szakképzettekről- , aki illegálisan lép az ország területére, az nem kap menekült státuszt. Ez Eu , ha meg akarja állítani az európai civilizáció létét veszélyeztető, erőszakosan érkező embermilliókat, akkor a jogi kereteken kell változtatni. Szigorú kvóták kellenek, amit kizárólag Eu-n kívüli , a politikai menekülteket befogadó táborokból lehetne feltölteni .

DFK 2015.07.17. 16:11:50

Tisztelt Zádori úr! Lenne egy kérdésem. Bezárja a lakása ajtaját éjszakára, vagy amikor elmegy otthonról? ha igen, akkor Ön egy kirekesztő.

Kampfer 2015.07.17. 16:16:25

Teoretikus a felvetés, de esetleg ha a 'helsinkieket' és/vagy tasz aktivistákat elkezdik itt lámpára húzni vagy peronra terelni, akkor talán végre nem leszünk 'biztonságos' ország...? És itt még annyi túrista sincs, mint a görögöknél...
Kamp.

mortullus 2015.07.17. 16:20:15

@Kampfer: Addig feszítik is a húrt, hogy lehet ez is opció lesz egy idő után....

steery 2015.07.17. 16:26:40

Én azért örülök neki, hogy újra bűncselekmény lesz a tiltott határátlépés. A legjobb lenne a teljes határszakaszon, körben állandó, több lépcsős védelmi rendszert kiépíteni és telerakni figyelmeztető táblákkal több nyelven, hogy ha itt átjössz haver, mész a börtönbe. Ha ellenállsz, a határőrség azonnal lelő. Nem vacakolunk. Akár menekült vagy, akár csempész vagy bamba turista, itt nem mászkálj. Mert nem rendes ország az, aminek nincsenek rendes határai.

telkoe 2015.07.17. 16:29:26

A helsinki bizottsag eheti aktualis rinyapicsogasa melle lassuk milyen torvenyt fogadott el a nemet kormany:

A Nemetorszagba erkezoket fogvatartas (internalasa) lehetseges ha:

hamis vagy hiányos információt adott a hatóságoknak ,
a hiányzik az útlevele ,
Fizetett az embercsempeszeknek
vagy határellenőrzés belépéskor határellenőrzés megkerülése.

Zadori gyerek kezdhet rinyalni a borzalmas nemet fasizmusrol, ahol szerencsétlenségükre egy olyan vasfüggönnyel, kormányzati rosszakarattal, gyűlölettel ölelt kis ország kerül útjukba, amely programjának tekinti a kiiratkozást a civilizált világból.

Lehet menni panaszkodni, erdekes lesz amikor a nagy magyar europai demokratakat ugyanaz a Nemetorszag hajtja el ahova az orbafasizmus miatt eddig menetrendszeruen rinyalni jartak.

komisz_kölök 2015.07.17. 16:32:01

Fasza lehet ugy blogot irni, hogy minden hozzaszolo alküld utana a picsaba :)
Persze, nyilvan mindenki hülye, csak te vagy helikopter...

Kampfer 2015.07.17. 16:34:34

@mortullus: Az a gond, hogy ezek a helsinkiek trendszerűen a magyarság ellen, a deviancia mellett és most a migránsok érdekében tevékenykednek! Jogos felvetés, hogy vajh' milyen érdekből, milyen indíttatásból, de őszintén megmondom, nem is nagyon érdekel! Amit ezek művelnek és amit ebben a posztban is leírtak, az én olvasatomban közönséges bűnpártolás. Továbbá elég furcsán venné az ki magát, hogy holmi jöttment 'helsinkiek' és 'tasz-osok' mondanák meg, hogy ki és mi tekinthető jogkövetőnek vagy jogszerűnek! Remélem, hogy ez is csak addig terjed, hogy néhány libbant elgágogja a magánvéleményét, aztán a kormány meg ballisztikus ívben leszarja őket és lezárja végre a határokat! Elvégre azért határ, hogy ne lehessen ki-bejárkálni, mint fing a gatyában!
Kamp.
(Jah, és illegálisan határon átlógni BŰNCSELEKMÉNY! Aki elköveti, azt szankcionálják, ha migráns, akkor qrják vissza a határon!)

na4 2015.07.17. 16:36:28

Migránsok húzzatok haza!

Kivancsi 2015.07.17. 16:37:21

az idetevedt embereknek el kell magyarazni hogy a nyugatra tarto utja nincs vege nemetorszagban mert luxus lakas es kocsi varja amcsiba!
kezukbe nyomni egy felfujhato csonakot es megmutatni az oceanfele az iranyt...

se parc alatt eltunnenek :):)

P.Guszti 2015.07.17. 16:43:05

Teljesen hamis az 56-os menekültekkel összehasonlítani a Magyarországra illegálisan belépő ázsiaiak, afrikaiak helyzetét, akárhányszor is hivatkoznak erre balliberális körökből.
A magyar menekülők
- nem egy fél tucat országon keresztül kerültek Ausztriába, mint mindazok, akik Európán kívüli területekről érkeznek;
- azokat, akik nem közvetlenül, hanem Jugoszlávián mint harmadik országon keresztül kerültek Ausztriába, Jugoszláviában valóban fenyegette a Magyarországra való visszatolocolás, és súlyos büntetés vagy aká halálos ítélet;
- nem semmisítették meg személyi okmányaikat, mint a hozzánk most érkezők jelentős része;
- nem hazudoztak és nem próbálták meg magukat más országból érkezőnek beállítani mint a hozzánk érkezők jelentős része;
- nem szöktek meg a számukra kijelölt táborból, mint az ide érkezettek 99%-a;
- nem próbáltak meg Ausztriából illegálisan átszökni az általuk vágyott országba, NSZK, Anglia, Svédország, stb.

Kampfer 2015.07.17. 16:44:34

@komisz_kölök: Egyrészt szerintem van az a pénz...! Másrészt mégiscsak kellemesebb egy klímás irodában egy notin ostobaságokat gépelni, mint műszakozni egy szalag mellett és kaparni a gdp-t! Nem, mintha értelmes és értékteremtő tevékenységet el tudnék képzelni ezeknek...!
Kamp.

DFK 2015.07.17. 16:46:46

Úgy látom, a helsinkiek keményen beégtek :)

Csatos Bambi 2015.07.17. 16:46:46

"„1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, "

KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL
KÖZVETLENÜL

Vágod már, bazdmeg?

Vagy erővel kell beleverni a mocskos, hazaáruló fejedbe, hogy Magyarországra NEM érkezik senki KÖZVETLENÜL olyan országból a zöld határon át, ahol veszélyben volt az élete, bazdmeg???

val 2015.07.17. 16:46:50

@P.Guszti: És nem rohangáltak péklapát méretű telefonnal.

DFK 2015.07.17. 16:48:30

@Csatos Bambi: Szegény helsinkiek nagyon gyengék voltak földrajzból, ezért nem tudják, hogy a bevándorlók hazájával nem vagyunk határosak; ezt támasztja alá az is, hogy Helsinki névvel Budapesten tevékenykednek.

RedRum 2015.07.17. 16:50:09

Nem gondoltam, hogy lesz olyan agymenese a jelenlegi orszaglo koztorvenyeseknek, amellyel egyet fogok erteni, de ez a pillanat is eljott.
Ertem en, hogy nem a paradicsomi hazankban szeretnenek racsimpaszkodni az eletet ado csecsbimbokra, ezert mindent elkovetnek az igaz menekultek, es a "hamisak" is,, hogy ne itt regisztraljak oket, de kovezzenek meg erte, ugy gondolom, ha valahol valamifele "segitseget" varok a Minimum, hogy vallalom a kepemet, es jelen esetben odaballagok a Magyar hatarorhoz, es Kerem a politikai menedekjogot a hivatalos hatarallomason. Mindenki mas pedig torvenytelen uton jar.

Csatos Bambi 2015.07.17. 16:54:09

"Lázár János miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján viszont egyenesen arról beszélt, hogy a „sima” (tehát nem fegyveres vagy hamisított papírokkal történő) irreguláris határátlépés is bűncselekménynek minősül majd."

Nagyon helyes.

Plusz azt a károkozást is le kell verni a zöld határon át özönlő csürhén, ami kárt a határ mentén a földeket művelő gazdák MAGÁNTERÜLETÉN követtek el. (Termény letaposása, gyümölcsös megrongálása, termény eltulajdonítása, fóliasátrak megrongálása, szemetelés, tűzesetek, gazdasági épületekbe történő behatolás, stb.)

komisz_kölök 2015.07.17. 16:57:25

@Kampfer: ugy van. Kivancsi vagyok meddig lehet meg kommentelni, ez kezd nagyon gaz lenni :)

mortullus 2015.07.17. 17:09:03

én a migránsrajongó idióta ballibákat hiányolom....

komisz_kölök 2015.07.17. 17:10:32

@mortullus: Szerintem lejart a munkaidö :)

Kampfer 2015.07.17. 17:18:25

Helsinkiek...! Úgy mindannyian!

Csak egy kérdés...
Mi gátolja meg abban ezeket a migránsokat, hogy Athénban, Belgrádba, Szófiában bemenjenek a német/brit/dán/svéd követségre és azt mondják: 'menedékjogot szeretnék kérni'! Vagy 'szeretnék bevándorolni, mert olyan tuti ott az élet én meg olyan tuti melós vagyok'! Erre a követség két választ adhat: 'ok, Isten hozott. Itt a papír, ezzel utazhatsz is hozzánk'! Erre a tag fogja magát és a saját (el nem dobált) papírjaival és a követségről kapottal fogja magát és utazik. Jogszerűen (you know: jogszerűen) átutazik hazánkon, kifizeti(!) a jegyet és mindenki boldog. Másik lehetőség: 'köszi öreg, de nem. Ne gyere hozzánk, épp elegen vagyunk'! No, akkor szépen le lehet csücsülni és keresni másik követséget vagy visszamenni. De nem át a zöldhatáron bűnöző módjára! Görögországban, Törökországban, Bulgáriában, Szerbiában és Macedóniában nem akarják őket legyilkolni! Ergo itt már nem tekintendőek politikai menekültnek! Miért nem a határátkelőn jönnek? Miért dobálnak szét mindent? Miért taposnak le, pusztítanak le mindent...? Ezek nélkül nem lehet menekülni? Csak úgy érdekelne...!
Nem emlékszem, hogy valaha is egy nyomorult szót emelt volna akár a tasz (omg...), akár ti, helsinkiek a gazdáknak okozott károkért, a köztereken dúló állapotokért, vagy a Debrecenben megrongált magántulajdonú gépjárművekért, esetleg a Bicskei lakókért...? Miért is nem érdekel egy 'jogvédőt' sem, ha egy MAGYART és jogsérelem Magyarországon? Csak nem idegen-e a szív? Vagy az érdek...? Költői a kérdés...
Kamp.

Csatos Bambi 2015.07.17. 17:20:10

@CyberPunK:

"Köszönjük a megoldást, ezek szerint arra kell gyúrni, hogy mi se legyünk biztonságos ország. Ha Görögország ezt megteheti, akkor mi is."

Mi se vagyunk biztonságos ország.

Diktatúra van, vagy mi. Ráadásul mindenki náci, kivéve a libsiket.

mortullus 2015.07.17. 17:20:36

@komisz_kölök: vagy nem utalt még a Soros Gyuri :)

Csatos Bambi 2015.07.17. 17:23:21

@Editor Bob:

"Van egyébként bármilyen hátránya annak az országnak, amelyik nem minősül biztonságosnak?"

Magyar szempontból biztonságos az a harmadik ország, a migráns hazája és célországa között, amit a magyar döntéshozók biztonságosnak minősítenek.

Nem a Magyar Tel Aviv Bizottság dönti el.

mortullus 2015.07.17. 17:24:08

@Kampfer: Ez tudatos, külföldről finanszírozott rombolás és zavarkeltés. Remélem a kormány nem adta még fel, hogy ezeket a "civilszervezeteket" addig fingassa míg feladják "áldásos" tevékenységüket.

Kampfer 2015.07.17. 17:33:16

@mortullus: Legyen úgy! Barátokkal gyakran szoktunk arról elmélkedni, hogy ha egy országnak van honvédelme, van titkosszolgálata, vannak eszközei és ELSZÁNTSÁGA, akkor meg lehetne-e oldani, hogy az ilyen 'tasz', 'négymancs', 'helsinkiek' és hasonlók mondjuk véletlenül egy gyorshajtó tankhajó alá kerüljenek a nagykörúton? Természetesen ez is teoretikus, de jó végiggondolni!
Remélem, hogy minden eszközzel szétverik ezeket... (nav, ántsz, tűzoltók, munkaügy stb.)! Mondjuk 4 óránként kapnának valami ellenőrzést, ami tartalmaz fejenként egy végbéltükrözést is!
Kamp.

Csatos Bambi 2015.07.17. 17:33:36

@sírjatok:

"Más országokban hogy vannak ezek a szabályozások? Ausztria, Svájc, Spanyolország, stb. Érdekelne."

Az osztrák kormány most adott ki egy felhívást, hogy mivel nincs elég sátortábor, MAGÁNEMBEREK fogadjanak be a panzióikba, üresen álló ingatlanjaikba "menekülteket".

abcug.hu/bekoltoztetnek-az-osztrakokhoz-a-menekulteket/

www.bmi.gv.at/cms/bmi/_news/bmi.aspx?id=5937366E4A303765737A6B3D&page=0&view=1

Szerintem a sógoroknál nemsokára előrehozott választás lesz :DDD

Csatos Bambi 2015.07.17. 17:37:05

@steery:

"Mert nem rendes ország az, aminek nincsenek rendes határai."

Szerinted egy rendes országnak nincsenek rendes határai?

Jaj, bocsi, elfelejtettem, hogy a ti célotok az, hogy államok se legyenek az Unión belül.

mortullus 2015.07.17. 17:40:35

@Kampfer: De annak a katari tankernek mindenképp zsidó kapitánya legyen és akkor nem fogják feszegetni a szörnyű baleset részleteit :) el lesz simítva

mortullus 2015.07.17. 17:42:01

@Kampfer: Honvédelem? Titkosszolgálat? háááát
Emlékezzünk, amikor 2010-ben simán repkedett az izráeli kémrepülő a légtérben...

Kampfer 2015.07.17. 17:43:50

@mortullus: Pfff... Omg! Ne is emlegesd! Szánalmas volt!

kuki123 2015.07.17. 18:47:08

index.hu/kulfold/2015/07/17/butorokat_gyujtogatva_tuntettek_a_menekultek_ellen/

Tapsikoljatok...pár napja az index a 444 mind fő oldalon kürtölte hogy az osztrákoknál már a lakosság segítségét is igénybe kell venni és ez milyen jó...

Gondoltam hülyék vagytok ti bazdmeg...gondolom hogy repdestek örömükbe az osztrákok..mikor 2004-ben attól is fostak hogy a magyarok lopni mennek majd

úgy látszik az olaszoknál nem jött be a terv.

Nzoltan 2015.07.17. 19:54:23

Nagyon egyszerűen lehetne szűrni a migránsokat. Aki költségtérítésesen kitűnőre végzi az orvosit (és nem a jogit), az maradhat.
Lehet, hogy akár öten is lennének.

Sir Galahad 2015.07.17. 21:34:06

@bértrollbosszantó_kovi1970: Ha önkéntes a katonáskodás Ukrajnában, akkor elnézést kérek, rosszul tudtam. Tudomásom szerint több kárpátaljai magyar jött át Magyarországra, mert behívót kapott az ukrán hadseregtől, ebből gondoltam, hogy ott sorozás van.

states1 2015.07.17. 21:43:08

Ez a balliberátor romboló, ami alatt pártjaik és holdudvaruk értendő, 2004-ben már kiírta magát a nemzetből, ezekben a hetekben pedig el is keríti magát tőle. A kerítés körüli hisztivel, azzal, hogy szemrebbenés nélkül rászabadítana az országra százezres tömegeket, aminek a következménye tökéletesen kiszámíthatatlan, illetve kiszámítható. A sanda számítás hátterében pedig nyilvánvalóan az ország etnikai összetételének megváltoztatása áll, ahonnan már csak egy lépés a szavazóké is. Szerencsére minden jel szerint a rombolót 2018-ban újból elsüllyesztik a választók. És előbb-utóbb csak nem jönnek fel többé a felszínre.

Kampfer 2015.07.18. 10:41:00

@Sir Galahad: Jól tudtad! Kötelező katonai szolgálat van, azt megelőzően pedig sorozás! És azt is jól tudod, hogy emiatt jöttek át magyarok Szabolcsba!
Üdv:
Kamp.

steery 2015.07.18. 13:26:12

@Csatos Bambi: Nem értetted meg a mondatot. Egy rendes országnak rendes határai vannak. Én a NATO csatlakozás és az Uniós csatlakozás ellen szavaztam, jól tudva, hogy mennyire előnytelen helyzetbe fog kerülni az ország. Az, hogy most nincsenek rendes, védhető határaink, az Uniónak köszönhető. Az, hogy a katonáink távoli országokban harcolva "védik a hazát", a NATO-nak köszönhető.

Veridicus76 2015.07.18. 13:28:53

"...akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt,"

Görögország EU-tagállam. Macedóniában és Szerbiában sincs veszélyben az életük.
Ennyi.
A helsinkis bagázs hazaáruló.
süti beállítások módosítása